Indignació pel ‘desballestament mal intencionat’ de la simbòlica Volkswagen T1 de Camp de Claror

El comú es planteja retirar el vell vehicle que s’havia convertit com un element icònic enmig de les roques properes al pic Negre després que uns ‘muntanyencs incívics’ el partissin d’una estrebada

Estat actual de l'icònic vehicle.
Estat actual de l'icònic vehicle.

El comú es planteja retirar de Camp de Claror, a tocar del Pic Negre, la icònica Volkswagen T1 que des de fa anys, dècades, presidia l’espai i, tot i l’oxidació i altres danys producte del pas del temps i les inclemències meteorològica, havia esdevingut un referent per a muntanyencs i, fins i tot, un repte per arribar fins a l’indret. Les darreres setmanes uns desconeguts l’haurien fet més malbé del que ja ho estava, arrancant el xassís i dividint el vehicle, almenys, en dues parts.

La situació ve de lluny, segons fonts comunals. Ja l’any passat uns excursionistes amb ganes de gresca que van arribar amb buggy fins a Claror van enfilar-se amb aquest vehicle davant la furgoneta. Aquella bretolada la van difondre per les xarxes socials. L’acció hauria animat altres persones. I fa algunes setmanes, hi hauria hagut qui va repetir la mateixa actuació però amb un tot-terreny al qual van lligar la VW tot provocant l’estrebada que va dividir en dos el vell vehicle que ara ja fora de lloc i molt malmès pot acabar esdevenint més un perill que no pas un símbol.

“Haurem d’acabar tancant el pas al trànsit rodat i controlar-lo”, han assegurat les fonts consultades, que no han descartat que es pugui acabar imposant una mena de peatge amb un guarda que obri i tanqui la barrera per evitar danys a l’espai natural

De fet, el comú encara no té clar què fer amb la vella furgoneta abandonada des dels anys de la dècada de 1980. No està descartat del tot, però, refer-la i col·locar-la al lloc ja amb l’esperit i voluntat de convertir-lo en una mena de monument ja volgut i no pas objecte de l’atzar com ha estat durant dècades i dècades. El que també té clar el comú, segons fonts coneixedores de la situació, és que la situació “d’incivisme” no es pot mantenir.

“Haurem d’acabar tancant el pas al trànsit rodat i controlar-lo”, han assegurat les fonts consultades, que no han descartat que es pugui acabar imposant una mena de peatge amb un guarda que obri i tanqui la barrera per evitar danys a l’espai natural. De moment, però, no hi ha cap decisió presa i tot és molt incipient. L’acció entre brètol i vandàlica que ha afectat la històrica Volkswagen ha causat certa indignació a les xarxes entre els amants dels espais naturals, els coneixedors de la zona i els seguidors dels vehicles com el protagonista del Camp de Claror.

Comentaris (10)

Trending