La gran superfície comercial del centre de Sant Julià agafa forma i sense pisos (pel moment)

La construcció ha estat batejada com a R15 i els treballs a les antigues botigues Josa, de l'avinguda Rocafort, van a molt bon ritme

Comentaris

El cartell de les obres amb la imatge del futur centre comercial.
El cartell de les obres amb la imatge del futur centre comercial. BRU NOYA

La gran superfície comercial que s’aixeca a l’avinguda Rocafort de Sant Julià de Lòria, comença a agafar forma i ha estat batejada com R15 segons consta en el cartell on també es veu com serà la futura zona comercial que s’ubicarà a les antigues botigues Josa, al costat de la plaça Laurèdia.

 

Pel moment s'ha descartat fer-hi pisos de lloguer tot i que aquesta opció es contempla de cara al futur. Els treballs van a molt bon ritme després de construir uns bons fonaments amb una bona quantitat de formigó tenint en compte la proximitat del riu. No ha transcendit cap detall concret dels establiments que s'instal·laran en una zona que abans havia acollit des d'una exposició de cotxes, a un bar, passant per un taller de pneumàtics.

WhatsApp Image 2021 07 11 at 14.10.37
Una vista de la construcció. Toni Solanelles

La zona urbanística on s’insereix el terreny permetria als seus propietaris aixecar un edifici de fins a set plantes. Però almenys ara per ara s’hi ha renunciat. El nou edifici que s’ha de construir tindrà una planta més que les que ha tingut l’històrica construcció ara enderrocada. És a dir, el centre comercial serà de planta baixa més una planta superior. Això no vol dir que més endavant s’aixequin més plantes.

Els propietaris del terreny tindrien un contracte privat amb un grup empresarial que seria, almenys, qui explotarà el centre comercial, que tindrà com a mínim un supermercat i un restaurant. Com s’ha dit, però, no han transcendit detalls, però, ni de l’explotador ni de les franquícies que podria acollir el cèntric centre comercial lauredià.

La construcció del nou centre va obligar els comerços a canviar d'ubicació. La seva posada en marxa permetrà revitalitzar una part del poble que ha viscut recentment, també, el tancament d'una històrica botiga de música, el Musical Andorrà, present a la parròquia des de l'any 1976 i a l'avinguda Rocafort des del 1996.

Comentaris (6)

Trending