Gili lamenta la manca de diàleg previ en la moratòria de la construcció i l’estalvi energètic

La mandatària comunal no pensa portar, de moment, les llicències urbanístiques al constitucional, tot i que veu indicis d’envaïments de competències

Gili i Espot en un acte conjunt.
Gili i Espot en un acte conjunt.

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili, li hauria agradat més diàleg previ abans dels decrets de l'estalvi energètic i la moratòria de la construcció, ja que, posteriorment, s'està demanant la col·laboració de les administracions comunals. Unes presses que per la màxima responsable del comú escaldenc denota certa pressió del calendari electoral.

Hi ha hagut falta de diàleg i treball conjunt previ en els decrets de la moratòria de la construcció i de l’estalvi energètic. Així ho ha deixat palès la cònsol major de la parròquia d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, aquest matí en la inauguració del parc de gossos al costat de l’aparcament de les Molleres, on ha posat en relleu que l’executiu va tirar pel dret i que, posteriorment, ha demanat la col·laboració de les administracions comunals.  “S’ha posat la teulada abans que la casa; potser està estrenyent el calendari electoral i han entrat les presses”, ha assegurat Gili. 

Gili veu en les dues mesures de Govern que “s’ha posat la teulada abans que la casa; potser està estrenyent el calendari electoral i han entrat les presses”

Sobre les llicències urbanístiques, la cònsol ha confirmat que “veu indicis d’inconstitucionalitat”, en el text. Tot i això, ha avançat que, de moment, no el pensen portar al Tribunal Constitucional i és que, en altres casos, “s’ha acceptat” i, per tant, “ara no sabem que dirien”. A més, Gili ha reiterat que “no servirà com per resoldre el tema de l’habitatge. Penso que si l’haguéssim treballat més profundament, de la mà dels comuns, potser s’hauria pogut afinar més”“Em fa la sensació que tenim una mica de desordre en qui ha de fer que i qui pot fer el què”, ha indicat Gili, que comparteix que “s'havia de fer alguna cosa”.

D’altra banda, respecte a l’estalvi energètic, ha confirmat que “estem acabant de polir l’adhesió al conveni”, tot i que ha recordat que “els comuns som uns actors importants”, recordant que són els gestors de diferents edificis públics, l’enllumenat, entre altres, i que, per tant, hagués agraït un diàleg previ.

GILI CENTRADA EN LA GESTIÓ COMUNAL

La cònsol, com ella mateixa ha conformat, està centrada en la gestió del comú. "Tenim projectes molt importants" -els pisos de preu assequibles, l'espai Caldes, el pàrquing de l'església, entre altres- i és amb això en el qual està centrada. Gili, per tant, no ha donat cap pista sobre el seu futur.

Etiquetes

Comentaris

Trending