Un festival de dansa, cultura popular i folklore, guanyador del pressupost participatiu d’Ordino

La dotació, de 50.000 euros, es tractarà de repartir entre aquest projecte i la segona proposta guanyadora, una màquina expenedora de reciclatge

El cartell promocional del pressupost participatiu d'Ordino.
El cartell promocional del pressupost participatiu d'Ordino. ARXIU

El guanyador del pressupost participatiu del comú d’Ordino ha estat un festival de dansa, cultura popular i folklore. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha presentat aquest projecte, conjuntament amb la segona idea escollida: una màquina expenedora de reciclatge. La quantitat total destinada a aquest procés és de 50.000 euros. Mortés ha explicat que, en cas que la primera opció no esgoti aquests diners, es portarà endavant la segona proposta, i així successivament fins que s’acabi el fons econòmic.

Una vegada escollit el guanyador, el comú es posarà en contacte amb l’impulsor del projecte per tal de concretar tots els aspectes. La persona darrere d’aquesta proposta és un particular relacionat amb l’Esbart Valls del Nord. Mortés ha explicat que, la idea principal és portar endavant el festival aquest mateix any, el que no es poden assegurar són les dades. “En tractar-se d’un esdeveniment internacional, s’haurà de veure quan els ve millor als grups d’altres països acudir a Andorra.”, ha apuntat el cònsol major. Respecte al pressupost, s’haurà de presentar pròximament i valorar si es pot tirar endavant la màquina expenedora de reciclatge.

Mortés també ha recalcat que la idea principal és continuar amb el pressupost participatiu cada any. “La població d’Ordino és la que viu el dia a dia de la parròquia i aquesta és una forma de què ens puguin transmetre les necessitats que surten i poder portar-les endavant”, ha explicat el cònsol. A més, la cònsol menor, Eva Choy, ha puntualitzat que algunes de les propostes descartades del procés també s’han realitzat fora d’aquest marc. La participació ha estat d’un 7% del cens de persones majors de 18 anys.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending