La festa major d’Arinsal comença amb mal peu però bon ambient

Assistents a la ‘Cursa del formatge’ es queixen que als joves d’entre 12 i 16 anys se’ls va deixar sense premi perquè no s’hi esperava tanta gent; de fet, la celebració està tenint molt èxit de participació

La 'Cursa del formatge' d'Arinsal
La 'Cursa del formatge' d'Arinsal

La festa major d’Arinsal ha donat el tret de sortida aquest divendres, però un dels actes organitzats, un dels tradicionals, va acabar amb cert malestar entre alguns dels assistents. Es tracta de la ‘Cursa del formatge’ i en la qual els participants de la categoria entre els 12 i els 16 anys es van quedar sense premi i, segons fonts presents a l’acte, des de la Comissió de Festes se’ls va dir que “no esperàvem tanta gent”. I d'aquí la manca inicial de premis. Amb tot, la celebració està gaudint d'un molt bon ambient i una alta participació.

Llençar un formatge rodolant i intentar atrapar-lo. Aquest és l’objectiu de la ‘Cursa del formatge’, un dels actes que s’han celebrat aquest divendres a la tarda en el marc de la festa major d’Arinsal. L’acte, però, segons fonts presents, no va acontentar a tothom. Segons expliquen, la prova va acompanyada de premis, però es veu que no n’hi havia per a tothom.

Els participants en la categoria d’entre 12 i 16 anys van marxar amb les mans buides, mentre que a la resta se’ls va donar un obsequi. Això va indignar una de les mares dels joves que va anar a preguntar per què s’havien quedat sense premi. La resposta, segons les fonts va ser que “no esperàvem tanta gent”. Això va generar un cert enuig entre els afectats perquè consideren que se’ls va fer un malfet.

Fonts de la comissió de festes han reconegut una certa manca de previsió. Però també han assegurat que quan van ser conscients de la badada, es va mirar de compensar els guanyadors oferint-los a ells i als seus familiars l’assistència gratuïta a la botifarrada que es feia amb posterioritat. “I van declinar l’oferiment perquè estaven molt indignats.”

Igual com han admès el fet de la manca de premis, atès que es va decidir fragmentar per edats els participants menors d’edat, des de l’organització també s’ha celebrat que no hi va haver cap incident ni cap caiguda rellevant en la cursa i, en canvi, sí que hi ha hagut un elevat volum de participació. Com a exemple, i sempre segons fonts de la comissió, es van vendre uns 400 tiquets per la botifarrada i durant la nit van passar unes 1.500 persones, sempre segons les mateixes fonts, per la sala.

També aquest matí de dissabte les activitats programades han tingut una molt bona resposta de públic i les poques incidències que hi hagi hagut no han tingut, segons l’organització, cap mena de rellevància.

Etiquetes

Comentaris (20)

Trending