Una façana “corba i que jugarà amb la perspectiva” per al Centre Cultural lauredià

El jurat format per membres del comú i de la ciutadania opta per la proposta “més innovadora, orgànica i que s’integra millor amb la muntanya de Rocafort”, es farà amb alumini i estarà enllestida, com la resta d’obres, a finals d’any o principis del que ve

Imatge de com serà la nova façana del Centre Cultural i de Congressos Lauredià.
Imatge de com serà la nova façana del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Comú de Sant Julià de Lòria

El jurat que havia d’escollir el projecte guanyador per a la nova façana del Centre Cultural i de Congressos Lauredià ha acabat optant per la proposta “més innovadora” de les dues que hi havia sobre la taula. Segons ha explicat el cònsol major a la sortida de la reunió, la diferència de vots entre una i altra “ha estat bastant àmplia” i comportarà una faça “corba, que jugarà en funció de la perspectiva i am bel moviment” i per tant, en funció del punt de la plaça des d’on es miri, “veurem una façana o una altra”.

Els 12 integrants del comú de Sant Julià de Lòria,12 representants de les associacions culturals i 12 ciutadans de la parròquia han escollit aquest dissabte al matí el projecte guanyador per reformar la façana del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Sobre taula hi havia la proposta que inicialment s’havia previst en el mandat passat, amb Josep Majoral i Mireia Codina de cònsols, i l’alternativa que es va demanar a la mateixa arquitecta, Mònica Dalmau, ja aquest mandat perquè la parròquia pogués escollir.

Presentació dels projectes per a la nova façana del Centre Cultural i de Congressos Lauredià.
Presentació dels projectes per a la nova façana del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Comú de Sant Julià de Lòria

A la sortida de la reunió que ha servit per votar la proposta i visitar les obres del Centre Cultural, el cònsol major, Cerni Cairat, ha exposat que “n’hi havia una de més tradicional i una altra de més innovadora”, i finalment “ha guanyat la més innovadora”. Sense entrar a donar massa detalls ni voler revelar quina era la del mandat passat i la d’aquest per una qüestió de “respecte”, ha indicat que la guanyadora és “més orgànica i s’integra millor amb la muntanya de Rocafort”. I tal com ja s’havia avançat, mantindrà la fulla de la façana i amb el mateix color.

Concretament serà una façana “corba” i que jugarà en funció de la perspectiva i amb el moviment” i per tant, en funció del punt de la plaça des d’on es miri, “veurem una façana o una altra”, ja que les làmines canviaran de secció per generar moviment. A nivell de materials, s’havia plantejat l’acer, “però és molt costós”, la fusta, que tot i que es veia com una bona proposta s’ha descartat per “l’important cost de manteniment” que pot suposar de cara al futur i finalment s’ha optat per l’alumini. Pel que fa al cost, no hi haurà diferències amb la proposta inicial, ja que aquesta era una de les condicions que es va posar a l’arquitecta encarregada del projecte.

MAJORIA

Cairat ha assegurat que a l’hora de les votacions hi ha hagut “una diferència bastant àmplia” de la proposta guanyadora respecte a l’alternativa. Concretament seria de 25 a 10, segons ha pogut saber l’Altaveu. Des del comú s’ha explicat que entre els aspectes més valorats pels membres del jurat, hi ha “que la nova façana quedi integrada en l’entorn de la plaça i de la muntanya de Rocafort i que, a més, es mantingui la fulla de llorer, símbol del centre cultural i de congressos lauredià, en el mateix lloc i amb la mateixa mida”.

Més enllà dels resultats el cònsol ha volgut remarcar que s’ha començat a treballar “amb una nova cultura democràtica, que és el que sempre hem reclamat, poder triar sobre qüestions concretes”. Una decisió, que en aquest cas “veuran plasmada a la façana del centre cultural”.

Pel que fa als terminis d’obres, la reforma de la façana començarà en paral·lel als treballs interiors que s’estan fent i la previsió és que “a finals d’any o principis del que ve” estigui tot enllestit. El cònsol ha exposat que malgrat que l’anterior corporació comunal havia parlat que es podria obrir per la festa major d’aquest any, “el poble ha pogut veure amb la magnitud de l’obra era una data inassumible”. Una qüestió amb la qual ha garantit que han volgut ser “totalment transparents”.

Comentaris (19)

Trending