Escaldes recupera la plaça Coprínceps com a centre neuràlgic de Sant Jordi

Fins a 18 parades donaran vida a la zona, juntament amb la programació d'activitats per gaudir en familia

Anna García i Valentí Closa, durant la presentació d'aquest dilluns.
Anna García i Valentí Closa, durant la presentació d'aquest dilluns. ALBA LLACUNA

La Diada de Sant Jordi recupera la normalitat amb el seu retorn a la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany. Després de dos anys de reinvenció per part de la corporació comunal, un total de 18 parades i una programació variada, amb tallers, lectures en públic, entre altres, per a tota la família ompliran una jornada per tornar a viure-la al carrer.

Després de dos anys sense un Sant Jordi a la plaça de Coprínceps a causa de la Covid-19, enguany la corporació escaldenca torna a centrar totes les activitats en un únic indret. En aquest sentit, la directora del departament de Cultura, Anna Garcia, ha recalcat que “tornem a un espai que fa anys que cull aquesta celebració” que, per ella, “és un motiu d’alegria i satisfacció” recuperar la tradició amb “una programació especial en ser dissabte”. Com en la resta d’anys, aquesta incorpora “una vessant educativa perquè els infants aprenguessin alguna cosa”.

El tret de sortida serà a les 10 del matí amb la posada en marxa de les 18 paradetes d'artesans, floristeries, espais comunals, llibreries, entre altres, i que estaran obertes fins a les vuit del vespre. A això, s’hi afegirà un seguit d’activitats relacionades amb la literatura i les roses com a eix central. Entre aquestes destaca la recuperació del vermut de paraules musicals a càrrec de la Fundació ONCA, els tallers per famílies, el racó de lectura o la Performance en directe a càrrec d’Emma Regada, entre altres. Una darrera activitat que Garcia no ha volgut desvetllar molt sobre el que consistirà, sinó que simplement ha avançat que es tracta d’un “llenç en blanc, puntes de llana vermella i roses de ceràmica” i ha convidat a tothom a descobrir-ho el mateix dia de Sant Jordi.

L’únic espectacle que no es realitzarà a la plaça Coprínceps és el de titelles, que es farà a la sala del Prat Gran i que acabarà amb l’entrega dels premis del 21è concurs de punts de llibre i que, com ha indicat Garcia, ha comptat amb la participació de “1.200 infants”.

En una diada com aquesta, evidentment, no faltaran la signatura de llibres amb els autors. En aquesta ocasió serà de les 17.30 a les 19 hores i, com ha avançat la directora de Cultura, entre els escriptors que estaran Escaldes hi haurà Irma Bonet, Fabiola Masegosa, Maria Cucurull, entre altres. Per finalitzar la jornada, de set a vuit de la tarda, hi haurà una sessió de lectura de textos a micròfon obert, és a dir, llegir fragments d’un llibre escollit per un mateix.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending