Escaldes ja té compromès el 75% del pressupost previst per a inversions del 2023

El comú ha tancat el primer trimestre de l’any amb un superàvit d’1,9 milions d’euros i 14 milions adjudicats corresponents a les obres importants de la parròquia, com Caldes o el pàrquing de l’Església

Un moment de la sessió de consell de comú d'Escaldes.
Un moment de la sessió de consell de comú d'Escaldes.

Escaldes-Engordany ha tancat aquest dijous l’execució pressupostària del primer trimestre del 2023. Tot i que el cònsol menor, Quim Dolsa, ha remarcat que per ell aquestes xifres no son sempre un indicatiu fiable, però poden aportar una fotografia de com pot evolucionar l’any. En aquest sentit, s’ha donat un fet que ha remarcat que no havia passat mai a la corporació. Durant els tres primers mesos ja s’ha compromès el 75% del pressupost previst per a inversions de tot l’any. Exactament, es correspon amb 14 milions que ja estan adjudicats.

El primer trimestre s’ha tancat amb un superàvit d’1,9 milions d’euros. Malgrat això, Dolsa ha remarcat que hi ha un punt que ja es comença a visualitzar, que és el “ritme d’execució d’obres importants”. És a dir, Caldes, l’aparcament de l’Església o la Llar de jubilats. Tot i que no s’ha pagat com a tal gaire res, es tenen compromesos 14 milions d’euros dels 20 que es tenien prevists per a tot l’any. Per tant, es correspon a un 75% del total, “i és el primer trimestre, sabem que els pagaments s’aniran accelerant”. Pel que fa a l’endeutament històric del comú, es troba en 4,8 milions d’euros, situant la ràtio del límit en el 15,69%.

Per la seva banda, tot i que ha remarcat que “no vull llençar un missatge alarmista”, el conseller de la minoria, Jordi Vilanova, ha demanat a la corporació “prudència”. En aquest sentit, Vilanova ha explicat que “el creixement de la zona euro és feble i es té un alt risc de recessió, tot i que no serà dura i això és, com a mínim, una bona notícia”. Dolsa ha respost que, amb la tresoreria i la situació econòmica del comú, actualment no se senten preocupats, tot i que ha remarcat que “sempre actuem amb prudència”.

ES DESTINEN 19.000 EUROS PER A UN VEHICLE PER A LA UNIÓ PRO-TURISME

Al llarg de la sessió de consell de comú, a més a més, s’ha aprovat un crèdit extraordinari de 19.900 euros per tal de comprar un vehicle a petició de la Unió Pro-Turisme. El conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, ha explicat que actualment l’associació té un vehicle que ja no està en bones condicions i que pel trasllat dels participants, com per exemple, les pubilles ha deixat de ser segur. Aquesta compra es fa amb la intenció, segons s’ha remarcat, “de contribuir al bon funcionament per a l’organització d’esdeveniments culturals i festes parroquials”.

D’altra banda, la cònsol major, Rosa Gili, ha recordat que aquest any es té la presidència del Consell Assessor del Pla de Gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Ha recordat que “l’any passat va ser una mica difícil, però ara les aigües s’han calmat i s’està treballant de manera profitosa”. Durant aquesta presidència, a més, ha explicat que s’està treballant per rehabilitar algunes de les edificacions que s’hi troben a la vall. Gili ha remarcat que des d’Escaldes s’han identificat i s’han trobat un bon nombre i que la idea és que es puguin anar recuperant.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending