Escaldes-Engordany estrena un segon espai per gossos

Una veïna de la zona va fer la proposta i el comú, amb el personal de la corporació, l’ha adequat, per fer-lo realitat, tot i que encara queden alguns treballs per fer

La zona d'esbarjo per gossos al costat del pàrquing comunal de les Molleres.
La zona d'esbarjo per gossos al costat del pàrquing comunal de les Molleres.

Escaldes-Engordany ha inaugurat aquest matí el segon parc per a gossos al costat de l'aparcament de les Molleres. Una iniciativa que s'ha tirat endavant a petició d'una veïna de la zona i que, per part, del comú ha suposat una inversió de 14.500 euros per adequar el terreny i establir les mesures de seguretat necessàries.

Just al costat del pàrquing comunal de les Molleres, a tocar de la rotonda de la carretera d’Engolasters, el Comú ha habilitat un nou espai a la parròquia perquè els gossos puguin córrer en llibertat de forma segura, tant per ells com per la població. Es tracta del segon i el més gran, amb 650 metre quadrats i que ha requerit una inversió de 14.500 euros.

En aquest sentit, la consellera de Medi Ambient, Cèlia Vendrell, ha explicat que en la zona “hi havia problemes de rosegadors” i que amb la reconversió a parc caní “s’ha solucionat”. De fet, es tracta d’una proposta d’una veïna de la zona i que la corporació va veure viable amb la voluntat d’ajudar a mantenir els carrers nets i afavorir la convivència entre el veïnat. A més, per garantir que no hi hagi sorolls en les hores de descans i controlar la zona durant la nit s’ha establert un horari d’obertura i tancament.

El nou espai té accés per dues bandes, per la carretera de l’Obac i la d’Engolasters. Per adequar el terreny, com ha especificat Vendrell, s’ha desbrossat, s’ha aplanat diferents punts i s’han habilitat els accessos, amb papereres, expenedors de bosses i les normes d’ús, i la seguretat. En aquest sentit, des de la corporació s’ha emfatitzat que s’ha instal·lat una doble porta cadascuna per evitar que s’escapin els gossos i una tanca perimetral per evitar que s’escapin, així com una segona que a la part alta que separa el parc de gossos del parc infantil existent.

Tot i que ja és utilitzable per la gent, encara queden algunes tasques per dur a terme, l’enjardinament per crear zones d’ombra i les fonts d’aigua, tant a l’infantil com al de gossos. Des del comú escaldenc es confia que esdevingui un punt de trobada i de socialització.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending