Escaldes-Engordany celebra els Encants de Sant Antoni sota un format adaptat a la pandèmia

Hi haurà una exposició fotogràfica amb imatges d’arxiu de les edicions anteriors al voltant de la plaça de l’Església i la plaça Santa Anna

Una peça de la mostra que s'ha instal·lat
Una peça de la mostra que s'ha instal·lat

La parròquia d’Escaldes-Engordany celebrarà els Encants de Sant Antoni, protector dels animals de peu rodó i, per extensió, patró dels traginers. Aquest diumenge s’hauria d’haver dut a terme el forma tradicional, però per motius sanitaris, la festivitat s’ha substituït per una exposició fotogràfica a la zona de la plaça de l’Església i la plaça Santa Anna. La iniciativa s’inaugura aquest divendres i estarà fins a final de mes. 

L’exposició descriu a grans trets la celebració mitjançant imatges d’arxiu de les edicions anteriors. Així doncs, la intenció principal de la mostra és recordar als subhastadors, les entitats i les persones que contribueixen a la festivitat dels Encants de Sant Antoni. En definitiva, dur a terme un homenatge als protagonistes per mantenir viva aquesta tradició solidària. 

La tradició d’aquesta festivitat neix del fet anteriorment, en aquesta època de l’any, es realitzava la matança del porc i part de la vianda s’oferia a l’advocació del sant. Dies abans de la festa, totes les parròquies feien donacions al sagristà de l’església que posteriorment se subhastaven públicament a la plaça. 

Etiquetes

Comentaris

Trending