Escaldes-Engordany aprova la modificació del pla d’urbanisme amb els dubtes legals de la minoria

L'ens vol aconseguir la cessió del 50% al Clot d'Emprivat per mantenir un espai verd equivalent al del Parc Central

La zona del Clot d'Emprivat.
La zona del Clot d'Emprivat.

Escaldes-Engordany ha aprovat aquesta tarda una modificació del POUP per permetre al comú poder arribar fins al 50% la cessió que s'ha de fer en el moment de construir. Uns canvis que no modifiquen l'edificabilitat de la parcel·la, sinó que modifica la forma de les torres. La minoria s'ha abstingut en tenir dubtes legals i s'esperarà a l'exposició pública i a la CTU per veure si és viable o no agrupar el terrenys cedits en una zona per fer una zona verda equiparable al parc Central d'Andorra la Vella.

“Tenim certs dubtes jurídics i, per tant, no podem votar a favor”. Així ha justificat la minoria, de la mà de Miquel Aleix, la seva abstenció a la modificació del Pla d’Urbanisme que ha de servir pal Comú d’Escaldes-Engordany reclami el 50% del sòl a les nou parcel·les encara no construïdes del Clot d’Emprivat. Tot i això, gràcies als vots de la majoria ha pogut ser aprovat i ara quedarà pendent de l’exposició pública de 60 dies.

En aquest sentit, la cònsol major de la parròquia, Rosa Gili, ha explicat que, ja que es va autoritzar la construcció de les torres, “que tenen un impacte visual i que treuen sol, el que proposem ara és el fet de modificar la forma d'aquestes torres per tal que ens permeti alliberar espai”. Concretament, la voluntat és agrupar tot aquest espai en un sol indret per aconseguir una zona verda d’una superfície similar al parc Central d’Andorra la Vella.

Precisament, el fet de voler agrupar-ho tot, és l’aspecte que menys clar veu, juntament amb la possibilitat de la corporació de demanar el 50% de cessió. Tot i això, ha volgut emfatitzar que l’exposició pública d’aquesta modificació del pla d’urbanisme de la zona ha de servir a totes les parts resoldre dubtes.

Gili ha recalcat que no es redueix l’edificabilitat de les parcel·les, sinó que es modifica la seva forma. Les primeres set plantes podran utilitzar el 50% del terreny, mentre que de la setena a la quinzena es redueix al 30% i de la quinzena a la vintena aquesta se situa al 20%. Una modificació que en cap casa redueix l’edificabilitat del terreny.

Aleix ha lloat la iniciativa de recuperar espai públic i donar més esponjositat a la zona. De fet, ha assegurat que, si s'arriba a un acord entre comú, propietaris i la CTU (Comissió Tècnica d'Urbanisme), "no tindrem cap inconvenient en aprovar-ho". Gili, per la seva part, s'ha mostrat esperançada que no hi haurà cap inconvenient en què tiri endavant després de les reunions efectuades amb els propietaris dels terrenys.

En tot cas, es tracta d'una mesura provisional i és que, després de l'aprovació el 2018 del pla d'urbanisme, el Comú ha d'esperar fins al 2024 per impulsar una nova revisió del POUP, tal com estableix la llei.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending