Escaldes compra 80.000 joguines en una subhasta per donar a Càritas

El comú, que ha desemborsat 6.000 euros, se’n quedarà una petita part per a les seves escoles bressol i l’Espai Lleure alhora que estableix un protocol per fer donació de les restants a través de l’ONG

Una imatge de joguines.
Una imatge de joguines. ARXIU

El comú d’Escaldes s’ha quedat les joguines que la Batllia subhastava d’un comerç de la parròquia que va fer fallida. En total, ha adquirit per sis mil euros prop de 80.000 joguines que en gran part aniran a Càritas per tal que les distribueixi, al llarg del temps, entre aquells infants que no en tinguin. Una petita part se la reserva el propi comú per a les seves escoles bressol i l’Espai Lleure.

Segons que ha explicat la corporació en un comunicat, la iniciativa, que permetrà dotar Càritas de joguines per a moltes edicions del ‘Cap nen sense joguina’ que tradicionalment es fa durant l’època de Nadal, té el seu origen en l’adquisició de les joguines en una recent subhasta judicial, format de subhasta a la qual les administracions tenen accés i poden postular.

El preu final de l’adquisició va ser de sis mil euros, “encara que el valor de les joguines és molt més elevat atès el seu nombre i preu de mercat, i correspon a un total aproximat de 8.000 referències (tipus o classificació de joguines), el que representa unes 80.000 unitats, o joguines, en total”.

El comú d’Escaldes-Engordany es troba ara en converses amb Càritas per establir els protocols i forma en què se’ls farà el lliurament de les joguines, la gran majoria del gruix total, al llarg dels dies vinents. “L’important és que tothom que estigui en necessitat tindrà joguines... i que Càritas en farà un repartiment mesurat i responsable durant temps”, han assegurat les fonts consultades.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending