Escaldes aprovarà un pressupost de 30,26 milions, 6,44 dels quals per a inversió

La principal partida, de 2,9 milions, es destinaria a la compra d’un terreny però també s’aposta per iniciar un projecte global d’embelliment a la part alta, incloses les basses d’aigua termal

Una sessió de comú a Escaldes.
Una sessió de comú a Escaldes.

El comú d’Escaldes-Engordany aprovarà aquest divendres el primer pressupost de l’era Gili-Dolsa. Els comptes pel 2020 ascendiran a 30,26 milions d’euros. D’aquests, 6,44 es destinaran a inversió amb una partida de fins a 2,9 milions prevista per a la compra de terrenys. També es preveu encetar un pla d’embelliment de la part alta de la parròquia amb, entre altres projectes, les basses que han de servir per promocionar l’aigua termal, una de les insígnies de la parròquia.

Escaldes encara no tenia pressupost. Al retard lògic atribuïble a l’entrada i aterratge d’una majoria es va sumar l’esclat de la crisi del coronavirus. L’equip encapçalat per Rosa Gili i Joaquim Dolsa va optar, llavors, per ser prudents i esperar per poder aprovar uns comptes ja adaptats a la situació generada per l’emergència sanitària. Aquests sortiran del forn aquesta tarda.

I ho faran amb un import total de 30,26 milions d’euros, dels quals 25,9 si no es té en compte la variació d’actius i passius financers. Es tracta d’una xifra lleugerament inferior a la de l’any passat –entorn un milió menys- que s’explica en gran part per la reducció d’ingressos atribuïble a la crisi de la Covid-19.

El comú preveu impulsar millores i actuacions d’embelliment a la plaça Creu Blanca i a l’avinguda Fiter i Rossell

D’aquest import, 9,9 es destinarà a despeses de personal, xifra un 0,7% inferior a la de l’any passat. També hi ha contenció en el consum de béns corrents, amb 7,4 milions. La tercera partida en importància serà la d’inversió, amb 6,44 milions. És l’àmbit de major reducció en comparació al darrer pressupost demòcrata.

El gruix important d’aquesta despesa servirà per a la compra de terrenys. S’hi destinen 2,9 milions en una iniciativa que, tot fa pensar, tindria com a objectiu final impulsar un projecte vinculat a l’àmbit de l’habitatge. També es preveu la renovació d’equips informàtics, la compra de vehicles, continuar les millores a la seu del comú així com la separativa d’aigües. Altres projectes inclosos són l’embelliment de la plaça Creu Blanca i a l’avinguda Fiter I Rossells i les reparacions al Prat del Roure.

A banda, el pressupost també inclourà la partida prevista per a l’inici d’un projecte de millora de tota la part alta de la parròquia. Es tracta d’una actuació global que, però, inclouria una de les propostes estrelles del programa electoral: l’impuls de les basses d’aigua termal amb les quals es vol posar en valor aquest patrimoni clau de la població. Ens els comptes també destaca l’aportació que, des del comú, es farà al fons de solidaritat creat pel Govern per afrontar la crisi del coronavirus. Aquesta serà, almenys, d’un milió d’euros però de la informació a la qual ha tingut Altaveu es desprèn que podria acabar ser, finalment, superior.

Comentaris (2)

Trending