Es presenta l’escultura ‘La Pitavola del Comapedrosa’ per celebrar sant Andreu

L’obra s’ha situat davant del Centre d’Interpretació del Comapedrosa i ha estat cedida pel ferrer artístic Jordi Illamola

L'escultura de ‘La Pitavola del Comapedrosa’.
L'escultura de ‘La Pitavola del Comapedrosa’.

El comú de la Massana i el Quart d’Arinsal han celebrat el dia de sant Andreu, patró del poble, amb la presentació de l’escultura ‘La Pitavola del Comapedrosa’. L’obra ha estat cedida pel ferrer artístic Jordi Illamola. S’ha situat just al davant del Centre d’Interpretació del Comapedrosa i queda integrada en el mural artístic de la façana.

Aquesta peça, construïda amb acer corten, es va elaborar amb motiu de la primera edició de l’esdeveniment multidisciplinari ‘La Pitavola del Comapedrosa’, que va tenir lloc el passat mes de setembre. Illamola va participar amb un estand en el qual va fer demostracions de l’ofici de ferrer. “Quan vaig a fires m’agrada crear alguna peça relacionada amb l’esdeveniment i per això vaig fer aquesta papallona inspirada en el logo del mercat”, explica l’autor, que va utilitzar òxid natural per simular els colors d’una pitavola. Illamola remarca que el rovell natural aporta lluminositat i va canviant amb el temps. A més, el material utilitzat, el corten, té un alt contingut en coure, crom i níquel, metalls que li confereixen un to vermellós característic.

El conseller de Medi Ambient, Sergi Gueimonde, i el representant del Quart, Amadeu Gelabert, han estat els encarregats de rebre l’obra cedida per l’artesà de la forja, que a partir d’ara es podrà veure al mig del poble d’Arinsal.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending