L’entorn de Mortés exigeix un plec de bases “ben treballat i sense córrer” per al centre residencial

Els darrers dies hi ha hagut diversos contactes i reunions al tomb del projecte i del comitè parroquial que actualment ostenta la majoria al comú d’Ordino, sense que el cònsol hagi aportat cap nou detall ni explicació

El centre sociosanitari s'ubicarà a la part esquerra de la imatge.
El centre sociosanitari s'ubicarà a la part esquerra de la imatge. ARXIU

L’entorn del cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, li exigeix, si realment pretén tirar endavant el projecte del centre sociosanitari que defensa, que hi hagi un plec de bases “ben treballat i sense presses”. Com a proposta, l’eventual residència no s’acull malament, al contrari. Una altra cosa és el format que suposadament defensa Mortés i, sobretot, l’opacitat amb la qual està actuant, i que posa a la defensiva, fins i tot, la majoria dels integrants del seu propi equip comunal.

Un any després que es frenés l’impuls del concurs per adjudicar uns terrenys que el comú va rebre procedents d’una cessió obligatòria a tocar del centre educatiu de segona ensenyança andorrana que hi ha a la parròquia, Mortés continua mirant de col·locar el projecte que a ell més li interessa. I si bé ara el consens sobre l’interès de poder desenvolupar un centre sociosanitari a Ordino, i en una parcel·la pública, és major, el que no hi ha acord, ni molt menys, és en les formes de procedir del cònsol i que tot plegat estigui encarat per a una empresa que ja ha contactat des de fa temps amb Mortés.

Les darreres setmanes s’han dut a terme diversos contactes amb aquesta qüestió sobre la taula. Fins i tot el comitè parroquial d’Acció Comunal d’Ordino (ACO), el soci local de Demòcrates en territori ordinenc, va analitzar aquesta qüestió en una reunió recentment celebrada. El primer element a tenir en compte és que molts dels integrants de dit comitè esperaven l’assistència de Mortés perquè facilités els detalls sobre el projecte que no tenen. Al·legant altres compromisos, el cònsol, que acaba mandat al desembre i no pot optar a la reelecció, no es va presentar.

Dins mateix d’ACO-Demòcrates molts sectors consideren que el més assenyat seria treballar el projecte, preparar-lo, però vista la proximitat de les eleccions comunals, que aquesta qüestió quedi com un dels temes de campanya

Evidentment, de la qüestió se’n va parlar, i molt, però els presents en aquella trobada tenen clar que és un tema espinós, fins i tot pot ser controvertit, i mantenen un sepulcral silenci. Ara bé, segons que ha pogut saber l’Altaveu, hi ha consens en què un projecte de naturalesa sociosanitària a la parròquia és interessant. I que situar-lo on es preveu, no seria descabellat malgrat perdre una plaça pública sobre l’aparcament soterrani de tres plantes que es projecta en el mateix indret.

Els dubtes són si el model que defensa Mortés a través de l’empresa que hauria mostrat interès és el millor. O si ha de ser el ministeri de Salut el que piloti tota l’operació i pugui avaluar quines necessitats reals té el país i, a partir d’aquí, es triï la fórmula més escaient. Això sí, mirant de buscar la manera que els veïns d’Ordino, si mai és el cas, tinguin preferència per poder ingressar al futur centre atès que s’hauria cedit un espai públic -es preveia una concessió de terreny per uns 50 anys.

En aquest context, algunes de les fonts consultades indiquen que el més assenyat seria treballar el projecte, preparar-lo, però vista la proximitat de les eleccions comunals, que aquesta qüestió quedi com un dels temes de campanya i que, justament, a través dels comicis que hi haurà al desembre, la ciutadania validi si està d’acord amb la proposta de centre sociosanitari que s’hagi dissenyat o si, en cas contrari, no hi està. Per ara, els grups de l’oposició no tenen cap mena d’informació i sí molts dubtes.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending