Les entitats esportives ja poden sol·licitar subvencions a Andorra la Vella

El comú de la capital ha obert la convocatòria fins al 6 d’octubre, mantenint el volum d’ajuts amb una partida de 405.000 euros

Façana del comú d'Andorra la Vella.
Façana del comú d'Andorra la Vella. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

El comú d’Andorra la Vella ha engegat una nova convocatòria de subvencions per a la temporada 2021-2022. Aquests ajuts es destinaran per a les entitats que realitzin activitats esportives a la parròquia amb una durada anyal o puntual que incideixen en la creació i l’enfortiment de l’esport de base i el suport a la categoria de competició. També a les xarxes associatives en aquest món, a les entitats que fomentin les relacions ciutadanes a través de les diverses formes d’activitat física, i a les que es dediquin a la integració social mitjançant l’esport.

Per la convocatòria de subvencions de lliure concurrència, que s’obre avui dijous i finalitza el proper 6 d’octubre, es destinen 405.000 euros. Aquesta partida es manté respecte a l’any passat. Les podran sol·licitar els clubs esportius, les seccions d’acció esportiva i agrupacions sense ànim de lucre que estiguin inscrites al Registre Comunal d’Associacions d’Andorra la Vella i que diguin a terme a la parròquia la seva activitat.

Per cinquè any consecutiu, a més, aquesta convocatòria s’adreça a activitats que es fan en horari extraescolar i/o durant els períodes de vacances. Enguany, s’ofereixen en quatre programes diferents. En primer lloc, a la promoció de l’esport en edat escolar i esport jove, que estigui adreçat a infants de 6 a 16 anys i joves d’entre 17 i 30 anys. El segon es destina a la promoció de l’activitat física i l’esport en sectors socials amb característiques especials, com a destinataris la gent gran, gent amb discapacitat o els col·lectius de risc social. El tercer és per a l’organització d’activitats esportives puntuals i/o temporals. Per últim, a la formació de tècnics i directius.

D’altra banda, canvia de format la regulació de les subvencions destinades a les activitats esportives en períodes de vacances escolars per a infants de quatre a 12 anys. El programa, tal com estava concebut, s’ha eliminat i, a partir d’ara, les entitats que vulguin oferir-les hauran de signar un conveni específic amb el comú, que hi destina una partida de més de 60.000 euros. Això facilitarà el funcionament intern de les entitats. Aquest any, en paral·lel, també es contempla una exoneració per als esportistes d’alt rendiment majors de 16 anys, que podran gaudir d’instal·lacions comunals gratuïtes.

Comentaris

Trending