S’enfila fins a gairebé 400.000 euros la renovació de l’àrea infantil del Parc Central

Aquesta actuació hauria de servir per reorganitzar els espais de la zona i donar resposta a les demandes de la ciutadania, que han reclamat en nombroses ocasions el mal estat en el qual es trobaven els jocs

L'àrea de jocs infantils del Parc Central
L'àrea de jocs infantils del Parc Central

El comú d’Andorra la Vella portarà a terme una actuació important al Parc Central que se centrarà, principalment, en l’àrea infantil. Per poder fer-ho s’ha aprovat un suplement de crèdit que enfila el cost fins a gairebé 400.000 euros. La intervenció, a més de renovar els jocs, que havien rebut nombroses queixes pel seu mal estat, hauria de servir per reorganitzar els espais de la zona. Posteriorment, es realitzarà el canvi dels ponts que es va avançar aquest divendres mitjançant una publicació al BOPA.

Aquesta renovació de jocs al Parc Central anirà una mica més enllà. Així ho ha assenyalat el cònsol major, David Astrié, que ha afirmat que “és un dels nostres projectes estrella”. Fent retrocés sobre els diferents canvis que s’han fet en aquest espai, “el principal pulmó verd de la parròquia”, ha afirmat que s’ha aconseguit que sigui una zona molt transitada i amb un ús molt elevat per part de ciutadans i turistes. Això xoca considerablement amb el mal estat en el qual es troben els diferents elements de l’àrea infantil, que estan en un mal estat considerable després de 30 anys sense cap substitució.

De fet, l’Altaveu avançava aquest toc d’alerta que havia fet la ciutadania sobre les condicions dels jocs, amb elements trencats i que suposaven un cert perill per als infants el passat estiu. Durant l’aprovació del pressupost el comú va reservar 200.000 euros per tal de substituir-los, centrant en aquell moment l’actuació en aquesta direcció. Aquest dijous, però, s’ha aprovat un suplement de crèdit de 187.000 euros, que enfila el cost fins als 387.000 euros en total. Segons Astrié, “vam veure l’oportunitat de fer una reorganització molt més coherent i per tant, això comporta una sèrie d’actuacions a nivell d’obra civil”.

Aquestes actuacions inclouen una ampliació de fins a 700 metres quadrats de gespa, també dels parapets actuals, la instal·lació de fonts d’aigua a les zones esportives o la plantació d’una dotzena d’arbres per aportar ombra a l’estiu. Les obres començaran des del moment en què es pugui adjudicar, que s’espera que sigui aviat, i poder inaugurar-lo al tomb de la festa del poble, el 24 de juny. Posteriorment, tal com es va avançar al BOPA, es farà un canvi de tots els ponts d’accés, que també s’ha detectat que tenen unes condicions dolentes. “Aquesta actuació la fem amb el convenciment de què sortirà bé i que tots els nens, nois i noies de la parròquia i del país l’utilitzaran”, ha remarcat Astrié.

Comentaris (5)

Trending