Encamp destinarà els pròxims tres mesos 400.000 euros per reformar voravies del poble

Les principals actuacions es faran als carrers del Mirador i del Pedral i s’emprarà un nou paviment asfàltic que garanteix una major durabilitat

Fernández, Mas i Cerni Areny, director d'Infraestructures i Manteniment, a la zona del Pedral.
Fernández, Mas i Cerni Areny, director d'Infraestructures i Manteniment, a la zona del Pedral. G. P.

El comú d’Encamp ha encetat les obres que han de permetre reformar més de 3.500 metres quadrats de voravies del poble al llarg dels pròxims tres mesos. Les actuacions han començat aquest dilluns al carrer del Pedral i s’han d’allargar fins a inicis de desembre, amb treballs a fins a onze vies més, també del Pas de la Casa. En total, es destinarà 400.000 euros, una partida que es vol mantenir al llarg dels propers anys.

Les actuacions s’han iniciat a la part alta del Pedral. Serà, de fet, el carrer on més inversió es realitzarà: fins a 160.000 euros al llarg de deu setmanes. També s’actuarà al carrer del Mirador (105.660 euros) i a les avingudes de Rouillac i el carrer 14 de març, on es preveu prop de 75.000 euros. A banda, hi ha previstos treballs menors a altres punts.

Les obres al Pedral es faran tenint en compte el punt crític que suposa l’escola andorrana de primera ensenyança, aturant-se en les hores d’entrada i sortida i aprofitant les vacances de Tots Sants per fer el tram més proper al centre

Tot això al llarg dels pròxims tres mesos. Es preveu finalitzar tot a inicis de desembre. Les actuals voravies, en alguns casos ja força degradades pel pas del temps i les inclemències climatològiques, seran substituïdes per un paviment asfàltic molt més resistent i de “més durabilitat”, segons ha explicat la cònsol major, Laura Mas.

La voluntat del comú és mantenir aquesta partida de 400.000 euros al llarg dels pròxims exercicis. “Volem que cada any puguem anar arreglant voravies i fer-les noves”, ha indicat. Unes actuacions que se sumaran a l’embelliment ja previst a certs carrers, com ara el de Sant Jordi, al Pas de la Casa.

Al Pedral, un dels moments crítics de les obres serà quan s’hagi d’actuar a la vorera de la zona de l’escola andorrana de primera ensenyança. Al llarg de les pròximes setmanes, els treballs s’aturaran a les hores d’entrada i sortida al centre i la part de voravia més propera es refarà durant la setmana de les vacances de Tots Sants.

Els operaris treballant en la reforma de les voravies al carrer del Pedral.
Els operaris treballant en la reforma de les voravies al carrer del Pedral.

El conseller major del comú, Xavi Fernández, ha destacat que aquestes obres “són una bona notícia pels veïns”. I és que, ha apuntat, feia temps que “ens les demanaven”. A banda, s’ha mostrat satisfet pel nou sistema de contractació emprat, que els dona més agilitat a l’hora de tirar endavant, si cal, actuacions urgents.  

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending