Encamp comença les obres per habilitar el doble sentit al tram final de Príncep Benlloch

S’ha d’eliminar una de les voreres del pont sobre el Valira d’Orient per permetre l’accés a la zona de l’antic Prat Gran un cop s’iniciï la construcció del Bany de l’Ossa i es talli al trànsit el vial de la Molina

Les obres al pont sobre el Valira d'Orient a final de Príncep Benlloch.
Les obres al pont sobre el Valira d'Orient a final de Príncep Benlloch.

El comú d’Encamp ha encetat les obres que han de permetre eixamplar el tram final de l’avinguda Príncep Benlloch, abans d’arribar a la de Joan Martí. D’aquesta forma, es podrà tenir un doble carril per, d’aquesta forma, suplir el punt d’accés a la zona de l’antic Prat Gran un cop comencin les obres del nou parc, el Bany de l’Ossa. Aquestes suposaran el tall de l’actual vial d’entrada, el de la Molina.

Per tant, aquesta actuació és necessària per poder tirar endavant els treballs de construcció del nou espai lúdic. Cal recordar que el projecte inclou el soterrament del vial de la Molina, des d’on s’accedirà a un aparcament. I, per tant, quan comencin les obres s’haurà de tallar al trànsit.

Actualment, per accedir a la zona, que inclou el poblet antic d’Encamp, el carrer del Solà i, també, l’escola andorrana de primera ensenyança, hi ha dues opcions: una per la carretera de Vila, entrant ja des de la rotonda sud del poble. En canvi, pels vehicles que venen del nord, la més fàcil és el vial que ara quedarà tallat. El comú entén que cal tocar alguna cosa per facilitar la mobilitat a aquesta part d’Encamp mentre durin les obres del nou parc i, en especial, les que afecten el carrer de la Molina.

El nou carrer ja està gairebé a punt, amb les places de zona blava ja pintades.

Relacionat

Encamp treballa en la reorganització de la mobilitat a la zona de l’antic Prat Gran

I la solució que s’ha trobat és que l’accés a la zona sigui per l’avinguda Príncep Benlloch, aquesta, únicament té un sentit de circulació. I al seu tram final acaba amb un pont sobre el riu. La idea és convertir aquest tros de vial, des de la cruïlla amb el carrer del Solà, en una via de doble sentit. Per fer-ho cal ampliar aquesta part de l’avinguda.

Així, en els pròxims dies es faran els treballs. Es retirarà la barana de metall d’un dels costats i també se suprimirà la vorera. A partir d’aquí, ja es podran habilitar els dos carrils. A partir de l’encreuament amb el carrer del Solà, es canviarà el sentit de Príncep Benlloch (passarà a ser direcció sud) mentre que els cotxes que arribin des de la carretera de Vila es desviaran pel nou vial que separa en dos parcel·les el terreny on hi havia el Prat Gran.

L’impuls d’aquesta actuació, de fet, revela que en pocs dies ha de començar-ne una altra molt més destacada: el Bany de l’Ossa. Adjudicades al final de l’any passat, en pocs dies l’empresa guanyadora del concurs hauria d’iniciar els treballs a la parcel·la destinada pel futur espai lúdic.

Etiquetes

Comentaris

Trending