Encamp treballa en la reorganització de la mobilitat a la zona de l’antic Prat Gran

L’obertura del nou carrer que divideix l’anterior espai lúdic i l’habilitació de dos sentits de circulació al tram final de Príncep Benlloch han de permetre suplir el tancament del vial de la Molina per les obres del Bany de l’Ossa

El nou carrer ja està gairebé a punt, amb les places de zona blava ja pintades.
El nou carrer ja està gairebé a punt, amb les places de zona blava ja pintades.

La zona de l’antic Prat Gran d’Encamp viurà properament una sèrie de canvis pel que fa a la mobilitat. L’obertura del nou carrer que divideix en dos la parcel·la on s’ubicava l’antic espai lúdic, que comptarà també amb noves places de zona blava, i l’inici de les obres del Bany de l’Ossa, provocaran aquesta reestructuració que principalment afectarà el sentit del trànsit a l’avinguda Príncep Benlloch.

Un primer punt a tenir en compte és el fet que les obres del nou parc comporten també una actuació al carrer de la Molina que fins ara, era un dels vials d’accés a la zona, especialment per aquells vehicles que venien des del centre del poble -pels que ho fan des de la vall central els és més pràctic arribar per la carretera de les Riberaygues-. Aquest vial acabarà sent soterrat i convertint-se en l’entrada d’un aparcament soterrani. Per tant, caldrà tallar-lo mentre es fan els treballs.

I això comportarà, doncs, un problema per accedir a la zona. La solució, però, ja es té gràcies al nou carrer -encara sense nom, per cert- que s’ha creat amb la urbanització de la parcel·la on se situava el Prat Gran. Aquest la divideix en dos i surt des de la rotonda d’inici de l’avinguda Príncep Benlloch i hi torna a connectar més endavant, en la cruïlla amb el carrer del Solà. Tot està gairebé per poder-lo obrir al trànsit. Fins i tot, ja s’ha pintat la zona blava que permetrà guanyar places d’aparcament regulat a la zona.

Aquesta serà una part de la solució. Per completar-la, es preveu habilitar dos sentits de circulació al tram final de Príncep Benlloch, justament entre la cruïlla amb el nou carrer i la rotonda amb l’avinguda Joan Martí. Serà aquest punt per on s’haurà d’accedir a la zona de l’antic parc. Abans, caldrà ampliar el tram del pont sobre el Valira d’Orient eliminant una de les dues voreres. La resta del tram ja és prou ampli gràcies a l’espai que s’ha guanyat amb la urbanització de la zona.

Avinguda Princep Benlloch Encamp.
El tram de l'avinguda Príncep Benlloch que serà de dos sentits.

Per tant, en poques setmanes els vehicles que vulguin accedir a la zona hauran de fer-ho a través d’aquesta rotonda. Al tram inicial de Príncep Benlloch es canviarà el sentit de circulació -que serà de nord a sud- i els vehicles que vinguin d’Andorra la Vella hauran d’agafar el nou vial a la parcel·la de l’antic Prat Gran.

Comentaris

Trending