Encamp atén via WhatsApp 364 ciutadans durant un any

El comú fa una valoració positiva del servei, posat en marxa el desembre del 2020, i anuncia que el mantindrà actiu durant el 2022

El servei de WhatsApp ha rebut fins a 364 consultes.
El servei de WhatsApp ha rebut fins a 364 consultes. COMU ENCAMP

El comú d’Encamp ha atès, en un any, 364 ciutadans a través del número de WhatsApp que es va posar en funcionament el passat 16 de desembre de 2020. Durant aquest període, s’han rebut aproximadament 450 missatges. La xifra satisfà als impulsors de la iniciativa, que consideren important que la població tingui un sistema per poder expressar els seus neguits i propostes.

El canal, amb el número 653 200, es va obrir amb una doble intenció, segons s’ha explicat des del comú. Per una banda, que els ciutadans poguessin fer arribar suggeriments o incidències (tant en missatges escrits com a través de fotografies). Per l’altra banda, també es va posar en marxa perquè rebessin informació de la corporació, com esdeveniments o detalls que puguin ser de rellevància.

Pel que fa al motiu dels missatges rebuts durant aquest any, la majoria han anat destinats als departaments d’Higiene, Medi Ambient i Agricultura (34%), al d’Administració i Reactivació Econòmica (30%) i al d’Infraestructures i Manteniment (12%). D’altra banda, les comunicacions destinades als departaments de Circulació i Atenció Ciutadana, de Cultura i Afers Socials, d’Esports, Infància i Joventut o consultes relacionades amb el cens de població han suposat un 19%. La resta, un 5%, corresponen a missatges enviats a la resta de Departaments del Comú, mostrant així que les consultes han estat molt variades i han permès resoldre incidències i dubtes en molts àmbits.

En relació amb el contingut específic de les comunicacions rebudes, els temes més recurrents han sigut peticions pel reforç de neteja, la recollida d'andròmines, abonaments d'aparcaments, entrades i desenvolupament d'espectacles, certificats de residència i informació sobre la Covid-19. Altres temes que també s'han consultat, però en menys incidència, han sigut  la situació de les parades d'autobusos, el concurs floral, vehicles mal estacionats o incidències als pipicans, entre altres.

Des del comú, s’ha explicat que “vista la resposta ciutadana i l’avenç comunicatiu que ha suposat el servei”, es mantindrà actiu de cara al 2022. L’horari d’atenció serà el mateix que fins ara, de dilluns a divendres de 9 h a 17 h.

Comentaris (2)

Trending