‘El racó del Casi Arajol’ ja és una realitat a Ordino

La mostra d'encluses s'inaugurarà divendres coincidint amb la Fira del Bestiar i està instal·lada al carrer dels Cóms

Comentaris

La mostra d'encluses en 'El racó del Casi Arajol'
La mostra d'encluses en 'El racó del Casi Arajol' F.R.

Aquest divendres s'inaugurà l'exposició d'encluses 'El Racó del Casi Arajol'. És un homenatge a la vinculació de la parròquia amb la cultura del ferro . La inauguració serà a les 17 hores i la mostra està ubicada al carrer dels Cóms d'Ordino de forma permanent, ja que la cessió de les encluses és per 50 anys. L'exposició ja està muntada i es pot visitar.

L'enclusa i el martell s'utilitzaven per donar forma a la ferradura per al bestiar de peu rodó. La mostra s'inclou en els actes de la Fira del Bestiar que es farà els pròxims divendres, dissabte i diumenge a Ordino (6, 7 i 8 de maig). La mostra ret homenatge a Casi Arajol, veterinari i exdirector del departament de Medi Ambient. Després seria nomenat cap de Protocol i introductor d'ambaixadors.

Nascut a Cal Cisco de Sants, al barri antic d'Andorra la Vella, el 1933, ha estat sempre molt vinculat a la ramaderia. Anava a Suïssa amb l'aleshores junta d’Agricultura per anar a comprar els sementals, per millorar la raça del bestiar del país. Hi anava amb el Guillem Areny, el Teixidó de la Massana, i amb l’Amadeu Rossell. Amb aquest darrer van organitzar la Fira Concurs que se celebra el 27 d'octubre a Andorra la Vella.

La fira es tornarà a celebrar a l'aparcament del Camp de la Tanada, i tal com va passar l'any passat, també es farà durant els mateixos dies la fira concurs i subhasta nacional de mascles de raça bruna d'Andorra, gràcies al conveni entre el comú i el Govern. Pel que fa a la fira, totes les explotacions agràries de la parròquia podran participar en el concurs amb tres seccions bovines, tres d'equines i una d'ovina.

Aquest any, la subhasta s'efectuarà a mà alçada tal com es feia antigament, i es traurà l'animal del recinte perquè la gent el pugui veure. El concurs serà el dissabte a les 11 hores i el lliurament de premis tindrà lloc a les 13 hores. A més, el mateix dissabte, a partir de les 10.30 hores hi tornarà a haver una demostració de xollar ovelles, després de l'èxit que va tenir l'any passat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending