L’edifici del passatge Biscariet creixerà en alçada quan el carrer passi a ser descobert

La propietat ha presentat el projecte amb les obres per complir el conveni signat amb el comú i preveu recuperar la superfície que perdi amb més pisos

El passatge Biscariet passarà a ser obert en poc temps.
El passatge Biscariet passarà a ser obert en poc temps. ALTAVEU

Els propietaris de l’edifici on s’ubica el Centre Comercial Andorrà –el conegut històricament com Escale i actualment Super U-, han tramitat ja davant el comú de la capital el projecte amb el qual hauran d’obrir el passatge Biscariet, actualment cobert per la segona planta de l’establiment. Sense entrar en detalls, la cònsol major, Conxita Marsol, ha avançat que les actuacions suposaran un increment de l’alçada de l’edifici. És a dir, creixerà en pisos per compensar els metres quadrats que es perdran.

La mandatària ha revelat durant la sessió de comú que s’ha fet un pas endavant en el camí que ha de permetre complir el conveni signat fa temps entre corporació i propietat i que establia que, a més tardar, en el 2020, el passatge havia d’estar totalment obert. D’aquesta forma, es connectaria la zona de Prada Ramon amb l’avinguda Meritxell, un fet que es considera que podria suposar un impuls per al barri comercial.

En concret, la propietat ja ha presentat davant la corporació el projecte que ha de modificar substancialment l’edifici on actualment hi ha el centre comercial i convertir el passatge en un carrer totalment obert. Sense sostre. Això suposa, evidentment, dividir en dues parts l’actual immoble i suprimir el pis volat on ara hi ha una part important de la segona planta de l’establiment.  

Sense entrar en gaires detalls, Marsol ha insinuat que els plans dels propietaris passen per aprofitar la possibilitat que els dona el pla d’urbanisme de guanyar superfície amb més alçada. És a dir, amb més pisos, on s’acabarien distribuint dependències del centre comercial però també altres espais, com ara oficines o magatzems. Sobre aquest punt, la cònsol ha explicat que la normativa els permetria tirar amunt fins a cinc plantes, però no ha revelat si aquesta possibilitat s’esgotaria al màxim.

Comentaris (1)

Trending