Dolsa considera “un escàndol vergonyós” l’afer de la residència i creu que “tot això sona estrany”

El conseller de X’Ordino lamenta la intervenció d’Espot però l’entén perquè “la majoria se n’anava en orris”, “s’estava incendiant tot” i “han volgut apagar el foc amb l’extintor gros”

Enric Dolsa durant l'exposició de la seva posició davant els mitjans de comunicació.
Enric Dolsa durant l'exposició de la seva posició davant els mitjans de comunicació. Toni Solanelles

El conseller de la minoria representant de X’Ordino, Enric Dolsa, s’ha mostrat altament indignat per la decisió del cònsol de posposar la votació sobre la residència per a la gent gran, una decisió que Josep Àngel Mortés li ha comunicat a pocs segons d’entrar a la sala de sessions “just davant dels lavabos”. Dolsa ha mostrat “la seva queixa” especialment per la nova data escollida per debatre la qüestió, que l’enganxa de vacances, i ha qualificat tot l’afer d’“escàndol vergonyós”.

Dolsa ja ha avançat que està totalment en contra del projecte no pas per la naturalesa de l’equipament sinó per la ubicació triada. Ha explicat que amb el pla urbanístic de la parròquia, del poble d’Ordino, el centre neuràlgic s’acaba desviant cap a la zona de la Plana de Babot i això fa que just en el punt on es vol alçar el geriàtric el que faci falta són equipaments per esponjar, un parc, una zona enjardinada, una plaça pública, i no una residència geriàtrica. “El macro desenvolupament extraordinari d’habitatges” d’aquella zona pot conduir a “una disbauxa total”.

“Tot plegat em sembla fatal. Em queixo formalment. Deixo molt clar avui que no estem d’acord ni avui ni el dia 4”

“Em queixo per les formes, no entenc que un tema tan important” s’hagi gestionat com s’ha gestionat i tanta insistència del cònsol “sona rar, estrany”, ha indicat Dolsa visiblement enutjat. No ha volgut anar més enllà sobre la valoració de l’estranyesa. “Si ho sabés, ho diria”, ha afirmat un conseller i excònsol que ha lamentat que el fet de convocar un nou plenari, ara extraordinari, per al 4 d’agost “no és perquè sí” igual com a ell, ha dit, “no em faran combregar amb rodes de molí”.

Enric Dolsa ha explicat que creu que si el problema era fer uns canvis al plec de bases, exposant-ho durant la sessió d’aquest dijous, s’hauria pogut votar igualment i ha lamentat la intervenció governamental, que a parer seu no ha de fer res d’un tema suposadament parroquial.

Per a Dolsa, la posició de Mortés de voler “fer entrar el geriàtric per la cabota”, hauria acabat per provocar que “la majoria se n’anés en orris” i, d’aquí, a parer seu, la intervenció d’Espot, del cap de Govern. “Aquí el que han fet és apagar el foc perquè se’ls estava incendiant tot. I com que se’ls estava incendiant tot, han volgut apagar el foc amb l’extintor gros.” “Tot plegat em sembla fatal. Em queixo formalment. Deixo molt clar avui que no estem d’acord ni avui ni el dia 4.”

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending