Dol a Escaldes i a la Lalín per la mort del funcionari que feia d’enllaç entre les dues ciutats

Manuel Donsión, que havia estat encarregat d’obres del comú, es va convertir pel seu origen gallec en la persona que rebia els grups en els intercanvis fruit de l’agermanament entre les poblacions

Manuel Donsión va morir dissabte als 64 anys.
Manuel Donsión va morir dissabte als 64 anys.

El comú d’Escaldes està de dol per la mort de Manuel Donsión, treballador de la corporació. L’òbit es va produir aquest dissabte, als seus 64 anys. Més enllà de la parròquia, la defunció també ha colpit la localitat gallega de Lalín, d’on era originari. I és que era força conegut, ja que durant anys va ser l’encarregat de rebre els habitants d’aquesta població que visitaven el Principat en el marc de l’agermanament de totes dues poblacions.  

Donsión tenia 64 anys. La seva mort ha commocionat qui van ser els seus companys al comú, on feia temps que no treballava per la seva salut delicada aran de patir primer un ictus i, després, la Covid. Havia estat l’encarregat d’obres de la corporació, però des del 2004, també va agafar una segona dedicació. El fet d’haver nascut a Lalín el va convertir en un interlocutor perfecte quan la parròquia es va agermanar amb el poble gallec.

Com ha posat en relleu la premsa de la comunitat autònoma, Donsión exercia d’enllà i amfitrió dels viatges de ciutadans de la localitat a Escaldes. Per això, era conegut per molta gent, inclosos els successius representants polítics.

La vetlla de Donsión s’ha celebrat aquest diumenge al matí a la sala de vetlles comunal. Durant la matinada de dilluns, el cos serà traslladat a la població de Pontevedra, on hi haurà una segona vetlla i serà enterrat dimarts.

Comentaris (6)

Trending