Desperta Laurèdia lamenta el naixement d'ossos en captivitat a Naturlandia

La formació diu que és un problema que agreuja la situació del parc perquè faltarà espai per als animals i perquè s'incrementaran les despeses en alimentació i en veterinari en una instal·lació que "ja és deficitària"

Els quatre ossos.
Els quatre ossos. Comú de Sant Julià de Lòria

Desperta Laurèdia explica a través d'un comunicat que han rebut amb preocupació l'anunci fet aquesta setmana del creixement de la població d'ossos a Naturlandia. "Lamentem el naixement d’animals en captivitat en un parc on hi viuran la resta dels seus dies i on hi seran exposats a mode d’atracció turística", han afirmat.

Segons la formació a l'oposicio al comú de Sant Julià de Lòria, el naixement de quatre ossos a Naturlandia és un problema que agreuja la situació del parc perquè faltarà espai per als animals i perquè s'incrementaran les despeses en alimentació i en veterinari en una instal·lació que, en paraules de Desperta Laurèdia "ja és deficitària". 

Els quatre cadells van néixer el passat mes de febrer a l’interior d’una cova natural on la mare, una de les dues femelles de parc, es va retirar durant la hivernació. A principi de maig van sortir del refugi i és quan els cuidadors del parc n’han pogut certificar el bon estat de salut i evolució positiva, tant de l’óssa com de les cries.

Desperta Laurèdia afegeix que exposaran aquests  neguits al nou director del parc, amb la voluntat d’acostar posicions per a Naturlandia i que, per sobre de tot, sigui convenient per al futur de la parròquia i "per la defensa de la muntanya de La Rabassa, propietat de tots els veïns i veïnes de Sant Julià de Lòria.

Recorden que una de les premisses de Govern per autoritzar la creació del parc faunístic a La Rabassa va ser la del control de la natalitat dels animals. La mesura ve donada per l’escàs marge de maniobra i els sobrecostos que afegeix al parc l’augment de població d’espècies protegides. "Davant de l’impossibilitat de tancar el parc d’animals a curt termini, cal cercar vies per donar-hi un valor ecològic real i alhora, que permetin finançar-ne part dels costos". Finalment, consideren que  "una de les possibilitats que cal estudiar és la conversió d’aquesta activitat turística d’escàs valor ambiental en un centre de recuperació de fauna pirenenca, amb la col·laboració del Govern o l’adhesió a xarxes de parcs faunístics europeus".

Comentaris

Trending