​Desperta Laurèdia celebra la reorientació de Naturland però avisa que pot no ser suficient

La consellera Maria Àngels Aché afirma que “la reestructuració no és cap garantia que es pugui revertir” la situació endèmica que pateix l’ecoparc lauredià però admet que la nova proposta recull algunes de les iniciatives que la formació avalava

Un menor gaudint de l'Airtrekk.
Un menor gaudint de l'Airtrekk. naturland

“Dins de les males opcions que hi havia” la reorientació de l’ecoparc lauredià ara rebatejat com a Naturland hauria de poder ser una oportunitat de millora. Però “la reestructuració no és cap garantia que es pugui revertir” la situació endèmica generada durant anys i panys de perdues. Així ho assegura la consellera de Desperta Laurèdia Maria Àngels Aché després de la presentació del renovat projecte per a la Rabassa. Aché demana a Naturland més sinergies amb el conjunt de la parròquia.

La formació que ocupa la minoria al comú de Sant Julià celebra que en la reformulació del parc s’hagin acollit iniciatives que formaven part, “negre sobre blanc”, del programa electoral de l’agrupació política, com pot ser donar una major coherència a la cota 1.600 -donant més sentit a l’alberg i fomentant les colònies, per exemple- o retornar una filosofia més esportiva a la 2.000. Alerta la consellera, però, que no tot són flors i violes. “Es prometia que el parc generaria beneficis i un impacte positiu a la parròquia i no ha estat el cas. El context actual no permet fer estimacions clares tampoc.”

“Es prometia que el parc generaria beneficis i un impacte positiu a la parròquia i no ha estat el cas. El context actual no permet fer estimacions clares tampoc”, afirma la representant de la minoria comunal laurediana

Aché no nega que “era urgent i necessari per un replantejament general”, però també remarca que qualsevol escenari té les seves complexitats i la reestructuració “ni tan sols garanteix que tingui un impacte positiu”. “Tot el que es presenta té les seves dificultats”, admet la consellera que recorda que tancar el parc tenia un cost de 20 milions d’euros. Ara, cal veure quan caldrà invertir per fer bona la reorientació del parc.

Satisfets que es descartin “estructures faraòniques” com tirolines o telefèrics, la representant de Desperta Laurèdia demana que es fidelitzi la clientela i no s’aposti només per “dependre del turisme de massa, que ve un dia i se’n va”. Per a Aché també és important “desestacionalitzar les propostes per tal que hi hagi activitat tot l’any” i que s’estableixin “mecanismes de venda creuada” per tal que qualsevol iniciativa que dugui a terme Naturland tingui “una repercussió directa cap al conjunt de la parròquia”.

Una de les novetats a Naturland és el circuit de SwinCar, un vehicle elèctric de quatre rodes motrius.

Relacionat

Naturland es presenta com el centre referent d'activitats a l'aire lliure del Pirineu

Maria Àngels Aché sí que ha lamentat que la reorientació de l’ecoparc només s’hagi presentat als accionistes de la societat i a alguns responsables institucionals, però que en cap moment s’hagi “tingut en compte l’opinió del poble. Els lauredians mereixen una explicació. Que es pugui debatre i alhora tenir en compte l’opinió del poble és important”, ha remarcat la consellera de la minoria.

Comentaris (5)

Trending