Un desbrossament deixa al descobert el Forat d'Arau

Es tracta d'una cavitat on ja hi anaven els joves d'Arinsal a la dècada dels cinquanta i que és font de llegendes

Comentaris

Entrada al Forat d'Arau
Entrada al Forat d'Arau Altaveu

Un desbrossament a Arinsal ha permès tornar a trobar l'entrada del Forat de l'Arau. Es tracta d'una cavitat on ja hi anaven els joves de la població massanenca a la dècada dels cinquanta. El seu nom prové del forat que es troba a l'interior quan s'han recorregut uns metres i que és molt profund. La 'reaparició' de l'entrada de la cova ha disparat tot tipus de rumors, fins i tot que es tractava d'una cova que unia Arans i Arinsal. També s'han recuperat algunes llegendes.

Una neteja de matolls i de males herbes ha deixat al descobert l'entrada del Forat d'Arau, a Arinsal. Una llegenda de la zona explica que una vegada hi va entrar un gat per Arinsal i va sortir a Arans. Els alumnes de l'escola hi havien anat quan l'historiador i professor Pere Canturri Montanya feia classes en aquella població. Hi ha estalactites i estalagmites. En alguns trams, segons recorda l'exsíndic, Albert Gelabert s'hi ha de passar estirat i en altres dret. Canturri hi havia baixat una vintena de metres per una galeria vertical.

Malgrat que Andorra no és un país de coves i l'activitat càrstica és molt reduïda, se'n poden trobar algunes Així, al Solà del Pui, a la parròquia de la Massana hi ha la Canya dels Moros amb una galeria d'uns 20 metres de llargada amb una petita sala transversal al final. A Sant Julià de Lòria hi ha la cova de la Tuta al Francolí i les de la Canya Gran a Aixàs i la de l'Ossa.

 

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending