Els cònsols d’Escaldes publiciten els sous i conviden els altres mandataris comunals a fer el mateix

Gili i Dolsa anuncien que després de consultar-ho amb la majoria socialdemòcrata han acordat rebaixar-se el salari, de 4.560 euros bruts mensuals, en la mateixa proporció que acordin la resta de corporacions

Joaquim Dolsa i Rosa Gili durant una reunió.
Joaquim Dolsa i Rosa Gili durant una reunió. COMÚ D'ESCALDES

Rosa Gili percep 4.101,24 euros mensuals nets (4.560,48 euros bruts) i Joaquim Dolsa 4.095,31 euros (per 4.560,48 bruts). Els cònsols d’Escaldes han decidit fer públics els seus salaris tot anunciant que se’l pensen rebaixar en la mateixa proporció que ho facin la resta de corporacions i deixen la decisió última perquè s’adopti en la propera reunió de cònsols. Alhora, han reptat els seus homòlegs comunals ha publicitar de forma transparent què estan cobrant en l’actualitat.

La rebaixa salarial no només afectarà, en el cas d’Escaldes, els cònsols. La retallada també s’estendrà a la resta de membres de naturalesa política de la corporació. La tisorada s’ha anunciat després de ser “consultada i compartida amb l’equip comunal”. En una nota informativa, la majoria del comú escaldenc informa que “aquesta rebaixa i la seva aplicació és fruit del procés lògic de consulta amb la resta de membres de l'equip comunal, i respon a la necessitat d'aplicar mesures de corresponsabilitat en aquests moments de crisi sanitària i també social i econòmica”.

La mesura acordada pel comú d’Escaldes serà traslladada al si de la reunió de cònsols i es materialitzarà en la forma i quantitat que es decideixi, conjuntament, amb la resta de comuns. En relació amb la decisió de fer públics els salaris, Rosa Gili ha posat en relleu que “la transparència es demostra amb fets i mostrant les cartes obertament. Nosaltres així ho hem fet i ho tornem a fer”.

Comentaris (3)

Trending