Un concurs del comú de Sant Julià queda nul per una irregularitat en la contractació

Es tracta d'un contracte de prestació d’un servei extern de gestió i prevenció de riscos laborals per a la corporació

Edifici del comú de Sant Julià de Lòria.
Edifici del comú de Sant Julià de Lòria. Altaveu

El comú de Sant Julià de Lòria ha declarat nul un acord de la junta de Govern que adjudica a l’empresa Unida Qualitat i Prevenció el contracte de prestació d’un servei extern de gestió i prevenció de riscos laborals per a la corporació i ha declarat desert el concurs. Arran de es preguntes formulades per un dels licitadors, es va constatar l’existència d’una irregularitat en el procés de contractació, i es va iniciar d’ofici un expedient administratiu per declarar-ne la nul·litat.

 

Des del comú han informat que es tracta d'un error administratriu però que obligarà a la repetició del concurs. Els candidats han d'assegurar aspectes com el manteniment de les activitats de prevenció tècnica i de la vigilància de la salut col·lectiva o les formacions dels treballadors amb el curs de tècnic de nivell bàsic en prevenció de riscos laborals, tot plegat per un important que està al voltant dels 15.000 euros.

El concurs és nacional i el termini d’execució era fins el 31 de desembre del 2020, prorrogable fins un màxim de sis anys des de l’inici del contracte. La resolució de la junta de Govern comunal s'ha notificat a l'empresa, que en un primer moment, ha guanyat el concurs. Una altra adjudicació, la dels parquímetres, va provocar que de les dues empreses que participaven al concurs l’hagi impugnat.

Considera entre moltes altres coses que l’adjudicatària no té l’autorització corresponent per poder a terme allò que estava en joc i, a més a més, entre altres coses, es lamenta que no es pot valorar igual una empresa que porta més d’una dècada dedicant-se al que es pretén que una altra que acaba de començar.

Comentaris (1)

Trending