El comú de Sant Julià busca alternatives per l’oficina llampec de Naturlandia al centre de la vila

Els veïns lamenten que l’espai, a cavall de les avingudes Francesc Cairat i Verge de Canòlich, s’hagi convertit en un aparcament improvisat i temen que el local s’acabi deteriorant

Els veïns lamenten que la zona s'hagi convertit en un espai d'estacionament improvisat.
Els veïns lamenten que la zona s'hagi convertit en un espai d'estacionament improvisat.

El comú de Sant Julià espera donar una nova utilitat al que se suposa que havia de ser l’oficina administrativa i de promoció de Naturlandia al centre de la vila, a cavall de les avingudes Francesc Cairat i Verge de Canòlich, i a tocar de la plaça Laurèdia, en l’espai on no fa pas massa anys hi va haver una gasolinera. Naturlandia ha deixat d’utilitzar el local, de dues plantes, i ara la corporació, que té el terreny llogat, li busca nova funció.

I és que els darrers temps, des que Naturlandia va abandonar l’espai, pràcticament coincidint amb el canvi de direcció a l’ecoparc de la Rabassa, la zona s’ha convertit en un aparcament. Els veïns lamenten aquesta situació, i temen que l’espai s’acabi degradant i el local, també. De moment, un cop de pedra o similar s’ha carregat parcialment un dels vidres de la construcció, de dues plantes. El comú espera revertir la situació en breu. I si no s’acaba trobant la solució adequada, deixar de gastar diners en l’espai.

WhatsApp Image 2020 09 16 at 16.17.19
El vidre fracturat.

I és que com a oficina i central de reserves i promoció de Naturlandia pràcticament no ha funcionat mai. El projecte el va impulsar l’anterior director del recinte lauredià, Enric Ordóñez. Més enllà del lloguer que ha de satisfer el comú, la inversió que es va fer va ser més que notable, amb un ascensor adaptat exprés. La nova direcció de Naturlandia, però, va considerar que calia reagrupar tot el personal a la cota 1.600, per així poder estar més a sobre de les necessitats del parc i poder-hi prestar tota l’atenció.

Ara el comú està avaluant possibles alternatives. Algunes, com situar-hi el punt jove, ja han quedat descartades atès el conveni signat dies enrere amb Andorra Telecom i que farà que l’oficina que tenia l’operadora a la plaça Germandat passi a ser el recinte per als joves de la parròquia. D’altres propostes s’estan avaluant. I davant del neguit veïnal, les fonts consultades han assegurat que ben aviat es trobarà una solució per a l’espai. El comú, segons les fonts, és conscient que s’ha convertit en un aparcament improvisat i no pretén pas que ho sigui.

Comentaris (4)

Trending