El comú de Canillo és l’únic que continua sense haver aprovat el pressupost

La corporació ha suspès comissions de diversa naturalesa i una sessió de consell que suposadament havia de tractar la previsió comptable

El comú de Canillo.
El comú de Canillo. ARXIU

El comú de Canillo és, ara per ara, l’únic que ben avançat el mes de gener i, per tant, fora de tot termini legal, encara no té sobre la taula el pressupost per al 2023. No és que no està aprovat, és que hores d’ara ni tan sols se n’ha parlat en cap comissió relativa a les finances comunals. La situació preocupa fins i tot a nivell intern i, segons les fonts consultades, evidencia, per exemple, una situació denunciada de forma reiterada per la minoria d’Objectiu Comú: al departament de Finances alguna tecla no gira rodona.

La qüestió, asseguren les fonts consultades, és que aquesta mateixa setmana s’ha posposat una sessió de consell que, a priori, semblava que hauria d’haver debatut la previsió pressupostària. I que tant aquests dies com alguns de previs, de la setmana anterior, també haurien quedat comissions sense efecte. Comissions de diversa temàtica. Ara mateix, es tem que més enllà de l’incompliment del mandat legal, l’absència de l’eina pressupostària pugui derivar en alguna dificultat.

Fa temps que, per diferents motius, el departament de Finances està a l’ull de l’huracà, a Canillo. I el fet que en el comú no tingui aprovat a l’hora el pressupost per al darrer anys normal -normalment, les corporacions preparen uns comptes de mínims per a l’exercici en què se suposa que ha d’entrar un nou equip, com serà el cas del pressupost 2024- posa de manifest, segons els consultats, que hi ha alguna cosa que no rutlla. D’altra banda no s’acaba d’entendre com no pot estar ja en vigor la nova eina pressupostària.

Comentaris (13)

Trending