El comú de Canillo constata l’enorme preocupació del sector turístic de la parròquia

El cònsol i el director general de Grandvalira-Ensisa mantenen una trobada amb diversos actors econòmics canillencs

Francesc Camp, David Hidalgo i Francesc Oriol durant la trobada.
Francesc Camp, David Hidalgo i Francesc Oriol durant la trobada. COMÚ DE CANILLO

Com arreu, el sector turístic de Canillo hi ha molta preocupació. Així ho han pogut constatar el cònsol major de la parròquia, Francesc Camp, i el director general de Grandvalira-ENSISA, David Hidalgo. Tots dos han mantingut una trobada telemàtica amb diferents actors del teixit empresarial parroquial per posar en comú la situació, atesa la decisió de posposar l’obertura del domini esquiable de Grandvalira, i analitzar i planificar conjuntament els diferents escenaris que es presentin per encarar la campanya d’hivern.

Amb relació a l’obertura de l’estació, el cònsol ha manifestat que ara com ara no hi ha una data establerta. En aquest sentit ha exposat que les converses entre el Govern i els països veïns “són permanents”. I hi ha afegit: “Comprenem el neguit, i més a Canillo, una parròquia en la qual habitualment tenim una forta dependència del sector de la neu. Des del comú i des d’ENSISA prenem el compromís d’anar-vos informant a mesura que tinguem novetats”.

Per la seva part, el màxim responsable de les pistes de Soldeu El Tarter Canillo, ha presentat les línies de treball que està seguint Grandvalira-ENSISA per assegurar que l’estació es trobi en les millors condicions possibles quan s’iniciï la temporada d’esquí. Així, Hidalgo ha explicat la predicció meteorològica a llarg termini, el pla de producció de neu per assegurar un bon producte esquiable, les principals novetats del camp de neu de la campanya 2020-21, i les mesures de prevenció i seguretat per fer front a la Covid-19, ja sigui per a l’arribada de clients com pels mateixos empleats de l’estació.

Al seu torn, el coordinador del departament de Dinamització Turística i Cultural del Comú de Canillo, Francesc Oriol ha presentat el programa d’esdeveniments i activitats que ha preparat l’administració local pels mesos de desembre, gener i principis de febrer i que compta amb el consentiment de les autoritats sanitàries. El calendari d’hivern ofereix concerts, el tradicional pessebre, la caseta dels follets al Pare Noel, diverses mostres de curtmetratges i concursos entre molts altres.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending