El comú d'Andorra la Vella suspèn la Festa Major de Santa Coloma

La decisió de la corporació es pren en sintonia amb l’anul·lació prèvia dels actes festius de la capital

Ball del Contrapàs a la Festa Major de Santa Coloma.
Ball del Contrapàs a la Festa Major de Santa Coloma. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

El comú d’Andorra la Vella ha acordat suspendre els actes de celebració de la Festa major de Santa Coloma que s’havien de dur a terme entre el dissabte 21 i el dilluns 24 d’agost. La decisió es pren en sintonia amb l’anul·lació prèvia dels actes de la Festa Major d’Andorra la Vella, i així s’ha traslladat a la comissió de festes, encarregada de l’organització amb el suport de la corporació.

Les recomanacions sanitàries indiquen la necessitat d’evitar esdeveniments multitudinaris, mantenir la distància social i limitar els contactes més enllà dels grups de convivència habituals. Els actes de la Festa Major de Santa Coloma són, majoritàriament, manifestacions de germanor com la missa i el posterior vermut popular a la plaça major, l’arrossada popular, la botifarrada o els concerts per ballar.

La limitació de l’aforament en espectacles infantils o en esdeveniments de caràcter popular, a més, és contrària a la democratització dels actes populars que, per definició, són oberts a tots els ciutadans. En aquest sentit, actes tradicionals que apleguen un grapat de persones s’haguessin hagut de limitar a unes sense donar la possibilitat al poble de participar activament de la festa. El comú cancel·la els actes d amb el convenciment que, pel bé de tots, pren la decisió més encertada i amb la voluntat de programar futures edicions més lluïdes i que puguin comptar amb la participació de tothom.

Comentaris

Trending