El comú d’Andorra la Vella planteja nous aparcaments a Ciutat de Valls per a l’any vinent

Encara hi està per determinar, però tot apunta a una parcel·la a la part alta del barri que ja és propietat comunal o a un terreny d’un propietari particular

Els cònsols d'Andorra la Vella a un dels carrers més transitats de Ciutat de Valls
Els cònsols d'Andorra la Vella a un dels carrers més transitats de Ciutat de Valls Pilar Candel

La manca d’espais i places per a cotxes a la parròquia d’Andorra la Vella és un problema que persegueix al comú contínuament. Una de les zones on es té molta dificultat per poder estacionar els vehicles és el barri de Ciutat de Valls, on els pàrquings i les zones són mínimes. La cònsol major, Conxita Marsol, ha assegurat que, de cara al 2022, s’està estudiant la possibilitat de poder emplaçar un aparcament a una parcel·la propietat del comú, així com a un terreny d’un particular.

Tot està en l’aire i res està determinat, però la possibilitat de tenir mínim un nou aparcament a Ciutat de Valls existeix. Tal com ha explicat Marsol, el comú és propietari d’una parcel·la a la part alta del barri “gràcies a una concessió”, i es planteja poder utilitzar-lo per disposar de places per als vehicles. “Ho mirarem de fer de cara al pressupost de l’any que ve”, ha apuntat la cònsol. “No sabem quin sistema farem, si buscarem un sistema modular, un de concessió, si el construirem directament nosaltres, encara no tenim res clar”.

A més, Marsol ha afirmat que el comú vol fer un estudi al barri, “perquè ens manifestin les necessitats que hi ha”, i així poder donar resposta. Aquesta idea de participació ciutadana neix arran una consulta d’un particular que té un terreny a la part més baixa de Ciutat de Valls i que, possiblement, estaria interessat a convertir-lo en un aparcament, “encara seria més ideal que fos una inversió privada”. Per tant, la cònsol assegura que es tenen “totes les portes obertes”, però que s’esperarà al pressupost de 2022 per tancar els fronts.

Però, respecte a les intervencions per millorar la qualitat de vida del barri, Marsol assegura que ja s’ha donat resposta. Ciutat de Valls és una zona on els veïns indiquen que la seguretat i salubritat no és la que deuria. La cònsol afirma que “és una zona que ha estat força oblidada durant uns anys”, però que gràcies a diferents acords es va poder aconseguir el parc per als infants i els veïns. “Vam poder fer l’altra placeta, decorem els fanals amb jardineres, li estem donant un caràcter molt més polit i arreglat”, a més del Centre d’Atenció Primària que s’emplaçarà en aquesta zona. “Ciutat de Valls té les seves necessitats, però, des del nostre punt de vista, s’estan cobrint”.

Comentaris (2)

Trending