El comú d'Andorra la Vella engega un pla de mobilitat sostenible per als seus treballadors

La corporació de la capital vol ser la primera administració pública que l'implanta en els propers mesos

Presentació del pla als directors del comú.
Presentació del pla als directors del comú. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

El comú d'Andorra la Vella ha posat en marxa el procés per establir un pla de mobilitat sostenible per al seu personal. L’objectiu és optimitzar i incrementar l’eficàcia dels desplaçaments a la feina dels 490 treballadors i reduir les emissions de gasos contaminants i el trànsit rodat, tal com estableix la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic.

La Llei estableix que les administracions han de promoure models de mobilitat sostenible privilegiant el transport públic i que tant les entitats públiques com les empreses de més de 100 treballadors han de disposar dels plans de mobilitat sostenible per al seu personal. El cònsol menor, David Astrié, i el conseller de Sostenibilitat i Innovació, Gerard Estrella, han exposat als responsables dels diferents departaments comunals el procés per fixar un pla de mobilitat sostenible adreçat als 490 treballadors de la corporació, que té la voluntat de ser la primera administració pública a implantar-lo en els propers mesos.

La fase de diagnosi de mobilitat del personal ja ha començat. Properament es facilitarà un qüestionari al personal i es procedirà a la recollida de dades que, posteriorment, seran analitzades per plantejar les diverses accions que conformaran el pla de mobilitat sostenible del Comú d’Andorra la Vella. La voluntat és plantejar i debatre mesures concretes abans de l’estiu. El comú sumarà així una nova acció per fomentar una parròquia sostenible, que aposta per la mobilitat a peu i l’ús del transport públic.    

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending