Canillo inaugura la dotzena edició del pessebre

Fins a 200 figures i 30 escenes estan exposades pels carrers del poble en un recorregut que també permet descobrir el nucli antic de la població

Figueres pels carrers nevats de Canillo.
Figueres pels carrers nevats de Canillo. COMÚ DE CANILLO

El comú de Canillo ha inaugurat el tradicional pessebre, que enguany compleix la seva dotzena edició. En total, hi ha 200 figures que representen 30 escenes diferents. La representació del naixement estarà exposada pels carrers del poble fins al 31 de gener, fet que permet també redescobrir el casc antic de la localitat.

El pessebre es va començar a instal·lar a l’aire lliure fa dotze anys. Enguany, novament personatges de mida real recreen Betlem amb el naixement o l’adoració dels Reis de l’Orient, combinats amb la vida dels habitants canillencs de principis del segle passat. Així, els visitants  es poden trobar una filadora, un flequer, un cisteller, pagesos i pastors amb els seus ramats en plena acció, entre altres.

En total, 200 figures amb 30 escenes diferents. L’objectiu del pessebre és representar antics oficis i escenes quotidianes que tenien lloc a Canillo per donar a conèixer com es vivia als inicis del segle XX. En aquesta nova edició, s’han incorporat tres figures noves: un pescador, una senyora que beu aigua en una font i una mare amb el seu nadó.

La representació del naixement de Canillo estarà exposada fins al 31 de gener i permet gaudir d’un recorregut que, a més de l’exposició d’estructura artesanal i clàssica, ofereix l’oportunitat de descobrir els carrers del nucli del poble vestits d’esperit nadalenc.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending