Canillo impulsa un festival d’arts escèniques per atreure turistes a l’agost

La corporació destinarà més de 100.000 euros a la iniciativa, que tindrà lloc entre el dia 1 i 10, amb l’objectiu de guanyar “una oferta nocturna que no tenim”

Edifici del comú de Canillo.
Edifici del comú de Canillo. COMÚ CANILLO

“Tenim una oferta turística interessant durant el dia. Ens falta una de nocturna, un fet cultural que ens aporti un element diferenciador”. Així ha argumentat el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, la idea d’impulsar durant els primers dies d’agost un festival d’arts escèniques a la parròquia. El cost s’estima en poc més de 100.000 euros i la idea es que sigui “una prova pilot” amb la voluntat de donar-li continuïtat els estius posteriors.

La sessió de comú celebrada aquest dimecres ha servit per aprovar la partida pressupostària que ha de permetre tirar endavant aquesta iniciativa. Es tractaria de deu dies -el festival està previst que tingui lloc entre l’1 i el 10 d’agost- durant els quals hi hauria activitats permanents, a les quals se sumarien actuacions escèniques puntuals. De fet, Camp ha donat a entendre que la proposta està molt definida, però que faltava justament disposar dels diners per fer la contractació directa de l’empresa que l’ha d’organitzar.

“Volem buscar una oferta àmplia, diversificada i diferenciada de la resta de parròquies que ens aporti turistes”, ha apuntat el cònsol major. En aquest sentit, ha recordat que al país “ja hi ha molts esdeveniments vinculats a la música”. Per això, s’ha optat per canviar de terç i dirigir-se cap a les arts escèniques. Entre elles, teatre, projeccions de llum o actuacions de pallassos. “És una aposta de futur, per la qual fem ara una prova pilot i un primer pas, però que volem que creixi”, ha comentat el mandatari.

El cost pel comú serà de 100.000 euros. Camp ha defensat la inversió posant en relleu que “això no es fa al país i ens pot aportar visitants”. Des de la minoria, s’ha optat per abstenir-se en l’aprovació tant del suplement de crèdit necessari com de la contractació, però no pas per entrar en contra de la idea. Dolors Cabot, consellera d’Objectiu Comú, ha lamentat la manca d’informació sobre el projecte.

Etiquetes

Comentaris

Trending