Canillo farà una prova pilot de tres mesos d'un bus intraparroquial

Serà gratuït pels majors de 65 anys i els menors de 25, funcionarà sota demanda i entrarà en funcionament abans del pont de la Puríssima

Els Plans, un dels pobles de Canillo que tindrà el servei del bus comunal.
Els Plans, un dels pobles de Canillo que tindrà el servei del bus comunal. Altaveu

El comú de Canillo posarà en marxa abans del pont de la Puríssima un servei de bus intraparroquial que funcionarà en un període de prova de tres mesos. El bus comunicarà els pobles que formen la parròquia. Hi haurà un vehicle de 20 places i un altre de més petit.

La demanda per utilitzar el bus comunal es podrà fer per una aplicació a Android i IOS, una pagina web o per telèfon. Serà gratuït per als majors de 65 anys i per als menors de 25. El servei compta amb la col·laboració de FEDA i amb l'aplicació d'una empresa francesa que permetrà utilitzar un algoritme per dissenyar el camí més curt i optimitzar el recorregut. Per la posada en marxa, el comú canillenc ha convocat un concurs públic nacional, amb caràcter d’urgència, per l’adjudicació del servei.

 

Les ofertes hauran de ser lliurades en sobres tancats i lacrats abans de les 9 hores del dia 19 de novembre. L’obertura de plecs es realitzarà el mateix dia 19 de novembre a les 10 hores.

La idea és que comenci a funcionar el 4 de desembre, tenint en compte que el dia és la festa de la Puríssima. Canillo compta amb 10 nuclis de població: el Forn, Incles, l'Aldosa, Meritxell, els Plans, el Vilar, elTarter, Soldeu, Prats i Ransol.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending