Canillo disminueix punts de la xarxa d’enllumenat per rebaixar la despesa energètica

Ampliar la capacitat d’aparcament o pacificar el trànsit en les carreres secundàries per afavorir la seguretat dels vianants són algunes de les demandes ciutadanes que rep el comú en el marc de les visites als veïnats

Visita de responsables comunals a Meritxell.
Visita de responsables comunals a Meritxell. COMÚ DE CANILLO

Canillo ha disminuït des d’aquest mes els punt de llum de la xarxa de l’enllumenat públic amb l’objectiu de reduir la despesa energètica. Alhora, s’han incorporat LEDS en aquells fanals en què estava pendent la substitució de les bombetes tradicionals. La qüestió de l’enllumenat és una de les preocupació dels ciutadans de la parròquia. També ho són l’ampliació de la capacitat d’aparcament o pacificar el trànsit en les carreres secundàries per afavorir la seguretat dels vianants.

Així s’ha posat de manifest durant les visites als veïnats que els responsables comunals han fet les darreres tres setmanes, i que s’ha acabat aquest cap de setmana amb la trobada amb els veïns de Meritxell, Prats i el Forn. El comú de Canillo preveu resoldre abans que finalitzi el mandat més del 90% de les demandes de millores que els ciutadans dels diferents veïnats de la parròquia han realitzat els dos darrers anys, segons que ha explicat el cònsol major, Francesc Camp.

El comú preveu resoldre més del 90% de les demandes dels ciutadans suggerides a les reunions de veïnats; les peticions ja executades o que es troben actualment en curs arriben a un 76% del total

Del total de sol·licituds, actualment s’han enllestit o es troben en curs un 76%. Hi ha un petit percentatge que han estat desestimades degut a que es troben fora de la competència de l’administració comunal o motius pressupostaris. En les últimes tres setmanes, la corporació ha exposat davant dels habitants dels 12 territoris el balanç de les actuacions executades, les que estan en curs i les que es posaran en marxa que sumen 218. A més, també ha recollit els nous suggeriments i peticions de noves millores.

Les principals millores que es reclamen o que ja s’han anat implementant fan referència a la capacitat d’aparcament, d’endreçar el trànsit de vehicles, reduir la velocitat a les carreteres secundàries i d’afavorir a la seguretat dels vianants (aquestes se situarien a Ransol i a Prats, entre d’altres ubicacions). Un altre dels projectes en curs és l’embelliment d’alguns pobles com ara Soldeu, estructurat en diferents fases constructives. Les ampliacions i millores als punts de recollida d’escombraries, i la senyalització i neteja d’alguns camins de muntanya també serien actuacions posades en marxa.

D’altra banda, també cal destacar la incorporació de nous serveis per a les famílies com el parc infantil a Prats i el de l’Aldosa, aquest últim en curs. Al cementiri situat a Racons també s’hi han realitzat una sèrie d’actuacions per solucionar les filtracions d’aigua, entre d’altres.

Comentaris (8)

Trending