Campanya del comú d’Encamp per conscienciar als veïns de l’obligació de treure la neu

La corporació ha enviat a les bústies fulletons on es recorda que cal netejar la voravia en un màxim de dotze hores i en els quals també es recorda el protocol que se segueix en cas de temporal

Una llevaneus neteja el carrer a Encamp l'any passat.
Una llevaneus neteja el carrer a Encamp l'any passat. COMÚ D'ENCAMP

El comú d’Encamp ha volgut recordar als seus ciutadans les obligacions davant una nevada. En concret, la de netejar les voravies o enretirar la neu que pugui quedar acumulada als llosats. Per això, ha fet una bustiada massiva amb un fulletó que ha fet arribar a totes les cases on també s’explica quin és el protocol d’actuació en aquestes circumstàncies. D’aquesta manera, es vol assegurar que aquestes mesures es compleixen durant aquest hivern.

El fulletó, amb l’eslògan ‘Entre tots, surt millor!’ té diverses parts. En una s’aprofita per recordar quines són les obligacions que els veïns tenen en cas de nevada. Es tracta, remarquen fonts comunals, d’una normativa que ja s’aplica de fa anys però s’ha volgut que estigui present de cara a l’hivern. Així, els encampadans han de tenir clar que, en cas de temporal, els titulars dels immobles, dels hotels o dels comerços han de retirar la neu de la voravia en un termini màxim de dotze hores. En cas d’incompliment, la multa és de 149 euros.

Un altre punt que es posa negre sobre blanc és la possibilitat que té el comú de prohibir l’estacionament de vehicles a la via pública per facilitar la neteja, mesura que s’anunciaria amb una antelació mínima de vuit hores. En cas de no complir, es recorda, els vehicles seran retirats per la grua a càrrec del seu propietari.

Per últim, també es remarca una altra obligació: la de retirar la neu i el gel dels llosats. Es vol, d’aquesta forma, evitar que pugui caure al carrer i provocar danys als vianants. En cas d’incompliment, la sanció prevista ascendeix a 1.144,60 euros.

El conseller d’Higiene, Medi Ambient i Agricultura, André Riba, remarca que el comú farà tots els esforços necessaris per garantir una bona treta de neu però que la clau també serà “la col·laboració ciutadana”

El comú d’Encamp disposa per a la campanya d’hivern de 30 treballadors, quinze dels quals en horari de guàrdia. A banda, pel que fa a recursos materials, entre altres hi ha dos camions llevaneus, dues retroexcavadores, un quad, dos jeeps o cinc turbines llevaneus manuals.

Pel que fa al protocol d’actuació, es posa en relleu que el poble es divideix en dues parts: Solà i Obac, a cadascuna de les quals es destina dos vehicles amb pala llevaneus i saladora. A banda, s’explica que la prioritat a l’hora d’actuar són les zones escolars, els entorns del centre de salut, carrers amb pendent, parades d’autobús i passos de vianants.  

Pel que fa al protocol d’actuació, es posa en relleu que el poble es divideix en dues parts: Solà i Obac, a cadascuna de les quals es destina dos vehicles amb pala llevaneus i saladora. A banda, s’explica que la prioritat a l’hora d’actuar són les zones escolars, els entorns del centre de salut, carrers amb pendent, parades d’autobús i passos de vianants.  

El conseller d'Higiene, Medi Ambient i Agricultura, André Riba ha explicat que “volem assegurar una bona mobilitat després de les nevades, però és indispensable que hi hagi un treball conjunt entre els serveis comunals i els veïns per tal d’aconseguir-ho”. Per això, s’ha fe la campanya informativa. “No escatimarem esforços per millorar el servei i poder donar resposta com més aviat millor seguint els protocols establerts tècnicament”, ha afirmat, tot advertint que “la clau per aconseguir una bona mobilitat i disminuir el perill als carrers i voravies, després d’una nevada serà la col·laboració ciutadana”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending