Caldea preveu tenir a l’octubre el projecte executiu de la rehabilitació integral del termolúdic

La Semtee espera poder licitar a final d’any les obres, que haurien de poder-se executar en un termini de dos anys

Instal·lacions del termolúdic de Caldea.
Instal·lacions del termolúdic de Caldea. caldea

Caldea preveu tenir tancat del tot a l’octubre -com a molt tard al novembre- el projecte executiu de la rehabilitació integral a què pretén sotmetre el termolúdic, amb l’afegit de convertir en un hotel de luxe la icònica torre de l’edifici que al seu dia va dissenyar l’arquitecte francès Jean-Michel Ruols. Així les coses, l’objectiu de la Societat d’Economia Mixta del Termolúdic d’Escaldes (Semtee) és licitar les obres a final d’any. I una vegada arranquin, la previsió és que els treballs s’allarguin durant dos anys.

Aquests darrers dies, segons que han explicat fonts de la companyia, l’equip d’arquitectes i enginyers han estat presentant l’avantprojecte tècnic. Aquest document haurà de superar a partir d’ara una fase de revisió exhaustiva i de validació de totes les actuacions proposades en aquest avantprojecte (decoració-ambientació, materials, revestiments, equipaments tècnics, etc.). Un cop conclosa aquesta fase, que podria allargar-se fins al mes d’octubre o màxim fins al novembre, és quan la Semtee espera obtenir un projecte executiu, definitiu.

“Tenint en compte això, molt possiblement serà cap a finals d'any el moment en el qual estarem preparats per licitar l’obra, amb un projecte executiu, que s'hauria de poder completar en un termini de dos anys”, han indicat les fonts. Ara bé, els consultats no han pogut encara precisar quins seran els elements que s’atacaran en primer lloc. “Ara per ara no tenim un calendari d’obres amb un detall de zones d’actuació”, han deixat clar les fonts consultades, molt engrescades amb la intervenció tot i que conscient del cost i l’envergadura de les mateixes.

I és que serà la primera actuació de tal calat que es faci des de la construcció del termolúdic i deixant de banda Inúu. Més enllà de la conversió de la torre en un hotel, que és un dels reclams que la Semtee considera que li ha d’aportar un increment important de facturació, les obres projectades han de suposar remodelar espais interiors, refer tots els murs cortina tan característics de Caldea i, especialment també, obrir un nou accés, que passant per damunt del riu, farà que el centre s’obri de bat a bat al Clot d’Emprivat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending