El bus a la demanda de Canillo fa més de 6.000 viatges durant la prova pilot

Des de l’1 de març fins al 30 de juny s’hi han fet 9.000 reserves, tot i que 2.800 s’haurien cancel·lat el mateix dia

Autoritats i responsables de l'empresa que farà el servei en la presentació de L'uclic.
Autoritats i responsables de l'empresa que farà el servei en la presentació de L'uclic. Gabriel Pérez

El consell de comú de Canillo ha presentat les dades resum dels tres primers mesos de la prova pilot del bus a la demanda. Uclic, com s’anomena el servei, hauria fet fins a 6.320 viatges en aquestes setmanes. Les reserves han sigut 9.157, però 2.837 s’haurien cancel·lat el mateix dia de fer el trajecte, concretament amb una diferència de cinc hores entre les dues accions.

El cònsol major, Francesc Camp, ha explicat que els resultats “han sigut força bons”. Ha indicat que s’esperava que, després de la temporada d’hivern disminuiria el seu ús, “tot i que no han sigut uns bons mesos”. Però, els resultats han mostrat que, al juny, ha tingut una pujada dels viatges, arribant fins als 1.787 durant tot el mes. La majoria d’ells s’han centrat entre setmana, patint una davallada de les reserves dissabte i diumenge. En total 425 persones han utilitzat aquest servei, fent uns 15 viatges per usuari.

El cònsol major, Francesc Camp, ha explicat que els resultats “han sigut força bons”. Ha indicat que s’esperava que, després de la temporada d’hivern disminuiria el seu ús, “tot i que no han sigut uns bons mesos”. Però, els resultats han mostrat que, al juny, ha tingut una pujada dels viatges, arribant fins als 1.787 durant tot el mes. La majoria d’ells s’han centrat entre setmana, patint una davallada de les reserves dissabte i diumenge.

Tot apunta que els resultats són bons, però, l’oposició ha mostrat el seu dubte respecte a què el preu que s’estableixi pugui compensar la inversió feta. “Que el comú assumeixi part de la despesa és normal, però s’ha de definir el retorn, perquè quan no cobres l’èxit està garantit”, ha indicat la consellera Dolors Cabot. De moment, encara no s’ha indicat quina quantia hauran d’abonar els usuaris, ni el cost dels forfets que s’habilitaran. “La gent sap que açò té un cost i no tenim cap dubte de què seguirem tenint afluència”, ha indicat el cònsol menor, Marc Casal. A més, el comú té preparat un qüestionari als 425 usuaris habituals per veure el que estan disposats a pagar.

D’altra banda, arran la recent incorporació del nou pàrquing de Ransol, el consell de comú també ha aprovat una quantitat de 30 euros per dia perquè els autobusos puguin fer ús de les instal·lacions. Així com s’ha establert una tarifa per a autocaravanes de 130 euros mensuals, “però encara ens falta definir en quins pàrquings pot ser viable”, ha puntualitzat Casal.

Seguint en la línia dels aparcaments, s’ha adjudicat les obres d’un nou pàrquing a Prats, que comptarà amb 28 places a cel obert. El termini indica que hauria d’estar acabat a finals d’any i, si tot va bé, s’iniciaran els treballs al setembre. “Així tindrem la totalitat de la parròquia coberta, a falta de mirar certs punts. Els veïns ja estaven reclamant la falta d’aparcaments a la zona i així hem donat resposta a les seves peticions”, ha explicat Camp.

Etiquetes

Comentaris

Trending