Beixalís ja no pot acceptar més ‘comandes’ per abocar-hi

El comú de la Massana assegura que les 100.000 tones de desmunts que encara pot assumir l'abocador ja estan compromeses i preveu per al mes d'octubre la seva clausura

L'abocador de terres de Beixalís.
L'abocador de terres de Beixalís. COMU DE LA MASSANA

L’abocador de Beixalís ja no pot acceptar més ‘comandes’ de constructores que vulguin traslladar-hi materials procedents de desmunts, enderrocs o el que escaigui. Les 100.000 tones de runa que encara pot acollir la instal·lació ja estan compromeses. O dit d’una altra manera, el comú de la Massana ja ha acceptat demandes que comporten que més aviat que tard l’abocador s’haurà de clausurar. De fet, ara mateix les previsions són que aquest pas s’hagi de donar el mes d’octubre.

Així ho ha exposat la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, durant la inauguració de la present edició de l’Andoflora. De fet, com ha conformat Sansa, ja s’han posat en contacte amb les diferents constructores “per explicar-los que ja no podem vendre més tones” i estan a l’espera de fer una reunió amb ells “per limitar una mica” aquests darrers mesos de funcionament de l’abocador i que, si no hi ha cap canvi, serà a l'octubre, una vegada s’hagin tirat les 1000.000 tones ja pactades i que queden per omplir-lo per complet.

Sobre el futur de l’espai, Sansa ha confirmat que “no tenim cap opció prevista”, tot i que sí que ha avançat que la Federació de Motociclisme “ens ha contactat i hem tingut alguna reunió amb ells” per fer un circuit, però “no hi ha res tancat ni res en previsió”. Sansa vol esperar a la clausura d’aquest per decidir quin “serà el destí final”.

Tot i que encara no hi ha cap localització per emplaçar el nou abocador, Sansa ha recordat que el de Beixalís “està obert des del 2007” i que abans “teníem un altre abocador”. En aquest sentit, espera que “una altra parroquià agafi el relleu”.

Etiquetes

Comentaris

Trending