Un audiovisual narra per al Consell d’Europa com han viscut la pandèmia els joves d'Andorra

'Altaveu Jove' d'Elisabeth Almiñana s'estrena aquest dijous al Teatre Comunal d'Andorra la Vella

Cartell promocional de l'audiovisual.
Cartell promocional de l'audiovisual. Altaveu

El Teatre Comunal d'Andorra la Vella acull aquest dijous, a les 19.30 hores l’estrena del reportatge 'Altaveu jove', un projecte audiovisual obra d’Elisabeth Almiñana que dona veu al col·lectiu jove d'Andorra i que narra com aquest ha viscut la pandèmia i el confinament a causa de la Covid-19. Almiñana ha desenvolupat aquesta iniciativa després que el febrer d’aquest any va ser escollida representant juvenil d’Andorra al Congrés dels Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa.

Aquest organisme convida des de l'any 2014 representats juvenils de cada Estat membre a les sessions que celebren dos cops a l'any per apropar els joves a la política. En aquestes trobades es valoren com s'estan implementant les recomanacions aportades pel Consell d’Europa i es debaten temes d'actualitat i d'interès a escala europea. Aquest any els participants han hagut de desenvolupar un projecte al seu territori amb l'objectiu d'apropar als joves la feina que fa el Congrés i promoure la participació juvenil i valors com la justícia, els drets humans o la democràcia.

Els treballs que es desenvolupen es presenten, habitualment, a tots els països membres. Aquest any, però, a causa de la pandèmia no s'han pogut celebrar ni la 38a ni la 39a sessió del Congrés de Poders Locals i Regionals, i, per tant, el reportatge s’ha fet arribar a l’organisme per oferir un testimoni de la situació provocada per la Covid-19 amb la mirada dels joves d'Andorra. Elisabeth Almiñana, de 27 anys i que treballa com a dinamitzadora de joventut al comú d'Andorra la Vella, exposa que aquesta iniciativa també té per objectiu fer visible la diversitat i combatre els prejudicis que hi sol haver al voltant dels joves.

Etiquetes

Comentaris

Trending