Arriba a la Justícia la caiguda d’un ciutadà per unes escales a tocar de la Plaça del Poble

La Batllia ha admès a tràmit la petició d’un resident que pretén ser indemnitzat pels danys soferts, que no s’haurien acabat d’acreditar, en considerar que els esglaons no estaven prou ben adequats

Una imatge de les escales on hi hauria hagut l'incident.
Una imatge de les escales on hi hauria hagut l'incident. Toni Solanelles

La caiguda -amb els danys conseqüents, que no s’han acabat d’acreditar formalment- que un ciutadà va patir el 10 de setembre de l’any passat en l’escala d’obra que enllaça la Plaça del Poble amb la plaça Rebés d’Andorra la Vella serà objecte d’anàlisi per part de la Batllia. En concret, la secció administrativa del tribunal de primera instància haurà d’avaluar si els esglaons en qüestió, a tocar de l’accés al bar del cèntric espai de la capital, estaven en condicions o podien representar un perill per als vianants.

Això darrer és el que considera el ciutadà en qüestió, que defensa que va ser el mal estat del terra el que el va fer caure i danyar-se. Per això va fer una reclamació vint dies després dels fets davant el comú d’Andorra la Vella. Conjuntament amb l’asseguradora que té contractada la corporació per a aquestes qüestions (o similars) es va analitzar tot plegat i es va arribar a la conclusió que el comú no tenia cap responsabilitat. És a dir, que no havia obviat la seva obligació de tenir els llocs públics en un estat adequat.

Amb tot, però, la corporació va fer silenci administratiu a una demanda que, segons les fonts consultades, no acabava d’aclarir quina indemnització sol·licitava i tampoc el document mèdic fet per un centre d’atenció primària (CAP) evidenciava lesions de cap consideració ni rellevància. És més, segons que es va repassar en els llibres d’intervenció del servei de circulació, no hi ha registrat cap incident la data dels suposats fets i encara menys hi ha cap constància que els equips d’emergència mèdica haguessin d’acudir al lloc.

En fi, el comú se’n va desentendre sense pronunciar-se, i ara serà la Justícia qui hi haurà de dir la seva perquè, almenys d’entrada, ha estat admesa a tràmit la demanda ciutadana.

Comentaris (1)

Trending