Aparcar a la Margineda passarà a ser de pagament, amb l’excepció per als veïns

La mesura preveu alliberar espais que, actualment, utilitzen persones no residents, a vegades durant dies, per deixar el seu vehicle, fet que dificulta l’estacionament per als habitants de la zona

Un instant de la reunió de la cònsol amb els veïns.
Un instant de la reunió de la cònsol amb els veïns. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

El comú d’Andorra la Vella ha acordat amb els veïns de la Marginada impulsar una prova pilot per prioritzar l’aparcament per a residents a la zona, evitant que hi estacionin -a vegades durant dies- persones d’altres llocs. Així, a partir d’ara, caldrà pagar per deixar el vehicle, tret de les persones que hi viuen, que tindran un distintiu per continuar fent-ho de forma gratuïta.

Així, d’aquí a unes setmanes, el comú instal·larà parquímetres, que actualment no existeixen. Per tant, a tota la zona d’aparcament, actualment no regulada, passarà a ser de pagament. D’aquesta forma, es vol dissuadir els ciutadans que no viuen a la Marginada i que, ara, deixen el cotxe. Això provoca que a una zona on hi ha manca d’estacionament, els veïns tinguin dificultats. Als residents, se’ls donarà un distintiu perquè puguin continuar estacionant sense cost.

La proposta es va explicar durant una reunió amb els mateixos veïns. També es va plantejar la possibilitat d’habilitar en un terreny comunal un nou aparcament de 50 places al costat del camp d’exàmens de conduir situat a l’avinguda d’Enclar. Aquest també donaria servei preferent per als habitants de la zona que, però, no van acceptar la idea. Principalment perquè l’accés a peu a través del camí de la Callissa podria ser dificultós.

Per tant, l’opció finalment elegida va ser la primera. Així, els residents rebran properament una comunicació per informar-los d’on podran recollir les targetes en les quals hi constarà el número de matrícula dels vehicles, i la data d’inici de la zona de rotació.

Durant la trobada, liderada per la cònsol major, Conxita Marsol, també es va mostrar l’espai públic que el comú ha començat a adequar perquè esdevingui una nova zona de repòs i passeig en un entorn natural com és la Roureda de La Margineda, des d’on es podrà contemplar el jaciment medieval. Segons s’ha assegurat en un comunicat, els veïns van aplaudir un projecte que permetrà connectar el poble de Santa Coloma amb el nou espai natural i establir un circuit cultural entre l’església romànica, el pont de La Margineda, i el castell de Sant Vicenç d’Enclar.

La reunió d’ahir va servir també perquè els veïns exposessin altres neguits, com la circulació de vehicles de transport escolar de grans dimensions a la zona, o l’estat d’algunes voravies. El comú s’ha compromès a trametre les demandes dels veïns en relació als busos escolars, a millorar alguns trams de voreres i a estudiar la millora del parc infantil amb la inclusió d’algun nou joc.

Comentaris (24)

Trending