Aniversari de l’Hostal Calones amb ocupació completa

En 2020 va fer 15 anys de la posada en marxa del menjador, però la celebració s’ha hagut d’ajornar un any per culpa de la pandèmia

La cònsol major, Conxita Marsol, a l'aniversari del Calones
La cònsol major, Conxita Marsol, a l'aniversari del Calones

Els residents dels pisos i les persones jubilades de la parròquia que dinen habitualment al menjador han celebrat avui el quinzè aniversari de l’Hostal Calones. Tot i que va ser el 2020, es va haver d’ajornar un any a causa de la pandèmia. Aquesta festa s’ha fet amb tots els habitatges dels quals es disposa ocupats, i fins i tot amb llista d’espera.

De fet, l’Hostal Calones compta amb 15 habitatges de lloguer, que són ocupats per persones jubilades i autònomes de la parròquia i que paguen un preu adaptat a la renda que reben. Concretament, el 25% dels seus ingressos. Actualment, hi ha inclús llista d’espera per a un servei que, des del 2008, ha rebut a 130 usuaris diferents. Es va iniciar tres anys després que el menjador, al qual acudeixen cada migdia més d’una quarantena d’usuaris.

Avui, tots ells s’han reunit al Centre de Congressos per celebrar els 15 (+1) del Calones, on també han acudit diversos membres de la corporació. La cònsol major, Conxita Marsol, ha volgut destacar l’ajuda que ha ofert el comú a aquest col·lectiu, que ha sigut un dels més afectats durant la pandèmia. Així mateix, ha valorat el servei com a molt necessari, com a un espai de retrobament de la gent gran.

El servei de menjador compta amb sis persones adscrites, i va reobrir fa uns mesos després del tancament per la pandèmia. Actualment, es fan dos torns de dinar en taules de quatre persones separades per una distància d’1,5 metres, i els usuaris porten mascareta a l’entrar i sortir de l’espai.

Comentaris

Trending