Andorra la Vella suspèn la festa major

El comú prefereix no celebrar cap acte, ja que es considera que les limitacions d’aforament hagués suposar deixar fora a la gran majoria de ciutadans

Un dels actes de la festa major d'Andorra la Vella de l'any passat.
Un dels actes de la festa major d'Andorra la Vella de l'any passat.

El comú d’Andorra la Vella ha acordat suspendre els actes de celebració de la Festa major que s’havien d’iniciar el proper divendres 31 de juliol. Es fa seguint les recomanacions sanitàries, que indiquen la necessitat d’evitar esdeveniments multitudinaris, mantenir la distància social i limitar els contactes més enllà dels grups de convivència habituals. De fet, ja s’havia optat per suspendre els concerts d’Estopa i Els Pets.

Fins al darrer moment, s’ha valorat la possibilitat de mantenir alguns actes per salvar una part de la celebració, però, finalment, s’ha optat per la suspensió. Es considera que la limitació de l’aforament en espectacles infantils o en esdeveniments de caràcter popular, com el Ball del contrapàs, és contrària a la democratització dels actes populars que, per definició, són oberts a tots els ciutadans. De fet, un dels actes més tradicionals i que aplega cada any centenars de persones a la plaça del Poble s’hagués hagut de limitar enguany als dansaires de l’Esbart, sense donar la possibilitat al poble de participar activament de la festa.

En un comunicat, des del comú s’assegura que la decisió es fa amb el convenciment que, pel bé de tots, és la més encertada i amb la voluntat de programar futures edicions més lluïdes i que puguin comptar amb la participació de tothom.

Comentaris (11)

Trending