Andorra la Vella descarta més carrers de vianants a curt termini a Prada Ramon

En canvi, aposta per fer més visible i atractiva la zona per als turistes que passegen per Meritxell i deixen el cotxe al Parc Central

La nova estesa lumínica al carrer Callaueta d'Andorra la Vella.
La nova estesa lumínica al carrer Callaueta d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

L’aposta per les zones de vianants camina a bon ritme però, al mateix temps, presenta dificultats, sobretot per la mobilitat, i per tant és més lenta del que alguns voldrien, sobretot des de l’àmbit dels comerciants. Així doncs, aquest dilluns el comú d’Andorra la Vella ha descartat en el curt termini la petició que feia divendres passat l’associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres, tot i que sí que ha assegurat que millorarà els accessos al barri.

La consellera de Desenvolupament estratègic i comercial i de Projectes Participatius del comú d’Andorra la Vella, Meritxell López, ha assegurat aquest dilluns que el comú no té previst en el curt termini convertir més carrers del barri de Prada Ramon en zona de vianants, com és el cas del carrer Callaueta, on “s’ha pogut fer perquè no hi havia accessos, però en altres carrers és més complicat”, ha dit. D’aquesta manera, López ha contestat la presidenta de l’associació de comerciants de Riberaygua i Travesseres, Rosa Pascuet, que divendres de la setmana passada demanava més espais per al passeig per revitalitzar la zona.

“Apostem per millorar l’accessibilitat en aquestes zones, ara mateix s’estan estudiant diverses alternatives que no serien aquesta, ja que això requereix uns estudis de mobilitat i d’accés a aparcaments bastant amplis”, ha explicat la consellera. “En el curt termini estem enfocats en millorar l’accés dels vianants al barri fent més visibles i convidables determinades entrades a la zona”, tant des de l’avinguda Meritxell, com des del Parc Central, on ja s’han construït unes escales que conviden el turista que deixa el cotxe a l’aparcament perquè accedeixi a la zona.

Així doncs, en aquests moments, el comú està treballant en la millora de l’accés a través del passatge Aigüeta i del passatge Europa, amb l’objectiu que els vianants que passegin per l’avinguda Meritxell “vegin que allà hi ha una continuació de la mateixa avinguda que et porta a Prada Ramon”, ha dit. També al passatge Biscariet, on hi ha un projecte de parc infantil i galeria. “L’objectiu és rehabilitar-ho urbanísticament, que visualment sigui més habitable com a continuació de Meritxell i que el turista pensi que convida a entrar-hi i descobrir un altre barri comercial i de vianants”, ha explicat Meritxell López.

Marsol, amb el cap de Govern, Xavier Espot, passen al costat d'una terrassa al carrer Callaueta.

Relacionat

Els comerciants de Riberaygua i Travesseres demanen més zones de vianants

Comentaris (3)

Trending